Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Utolsó kommentek:

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2020.06.30. 15:26:37

persze, de csak mióta a kis Kristen (a vámpírlányka) pucérkodott egyet az Úton a volán mögött és két fiú közt :)
port.hu/adatlap/film/tv/uton-on-the-road/movie-130652

Bejegyzés: Jack Kerouac söntése

Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2020.06.30. 09:31:52

Azon gondolkoztam, hogy vajon a negyven alattiaknak mond-e még valamit Jack Keruoac neve?

Bejegyzés: Jack Kerouac söntése

Emmett Brown 2020.06.28. 22:33:07

@white999: attól függ, hogy hol és milyen helyet nyitsz. Ahol van fizetőképes kereslet, ott megéri a kisüzemi cuccokkal menni (amik közül a jobbak simán versenyképesek nemzetközi szinten is minőségben!), mert bár drágák, de simán veszik 1000+ ért a 4 decit. Btw a Csiki az egy wannabe multi, a kézművesség meg a nemzeti vonal az csak a marketing :) egyébként nem túl jó (személyes vélemény is, de az Untappd sem hazudik, 3.35 a legjobb cuccuk, ami lófasz, a sima Borsodi 2.81). az igazi multikhoz képest drága, az igazi kézművesekhez képest meg ihatatlan. szakmai szempontból nincs sok értelme adni, mert ha egy n+1-ik helyet nyitsz, akkor még a nem-kizárólagos multis szerződéssel sincs sok értelme feltenni (mert túl drága lesz a közönségednek), ha meg egy prémium helyet, akkor meg szóba se jöhet (mert aki kifejezetten egy jó sörért megy valahova, az nem fogja megvenni).

Bejegyzés: Mit ígért Kósa Lajos?

white999 2020.06.28. 21:54:05

@has: Csikinek nem kis problémája, hogy inkább a guinnes-hez van közelebb árban mint a tömeg sörökhöz. Persze lehet, hogy jó csak hát a tradíció meg a név az nem úgy van hogy egyszer csak, ez egy prémium márka lesz. Főleg nem attól hogy tiltva van. Ettől kicsit több marketing kellene. Lehet duzzogni de a hülye kocsmáros a fogyás mennyisége az árrés nagysága és igen, ha van rá lehetősége kizárólagosságért kapható összeg eredőjéből fogja összeállítani az üzleti tervet. Sajnos nem tudok róla, hogy a bérlő olcsóbban adná a helyet vagy a pultosnak kevesebbet kellene fizetni a széles választék esetén. Ilyen ez a piac. Mondjuk lehetne csinálni nemzeti kocsmákat kötelező tartással. Ha már.... és hát minden más sört is be lehet tiltani és lehetne választani a pécsit és a csikit.

Bejegyzés: Mit ígért Kósa Lajos?

white999 2020.06.28. 21:40:00

@Emmett Brown: Világos. Csak a helyzet úgy néz ki, hogy nem a sörgyárak kuncsorognak hanem a hely felhívja a colást a söröst a kávést stb, hogy ki mennyit tud adni. Ez sokkal nagyobb profittal kecsegtet, mint pl egy kormány által kedvelt hulla drága sört árulni 3 szoros áron meg még vagy 30 márkával küszködni ahol nem tud forgalmat generálni. Így jó árat sem értelemszerűen. Az említett márka simán lehet, hogy rendkívül finom de 600 pénzért sosem éreztem ingerenciát hogy vegyek egy üveggel és ez bolti ár volt, nem felszolgálva. Ebbe bele lehet rondítani azzal, hogy nem lehet a szerződésben kikötni a kizárólagosságot de lehet havi marketing támogatást@has: biztosítani, vagy visszatérítést. Azután ha megy merchandiser vagy a képviselő és ott találja a másik márkát akkor a szerződéstől függetlenül azt visszavonhatják. Két értelmes ember ezt szóban simán le tudja kommunikálni egymással.

Bejegyzés: Mit ígért Kósa Lajos?

Bobacska 2020.06.27. 21:19:32

Nem lakom a bulinegyedben, nem is szoktam arra járni. Tavaly nyáron mégis ott volt dolgunk, vendégségbe mentünk. Parkolási célból kellett tenni egy pár kört, életveszélyben éreztem magam. Magukból kivetkőzött emberek üvöltöztek, verekedtek az úttesten is, nem csak a járdán, törött üvegeket kellett kerülgetni. És ez este nyolckor volt. Ha ezen gazdagszanak meg a vendéglátó üzletek, akkor inkább zárják be mindet és dögöljenek éhen.

Bejegyzés: Mit ígért Kósa Lajos?

kvadrillio 2020.06.27. 17:51:02

KÓSA EGFY SZENILIS HÜJE.

Bejegyzés: Mit ígért Kósa Lajos?

has 2020.06.27. 15:47:32

@white999: A Körúton moszt zárt be néhány hete egy csiki söröző és étterem. Volt kb 30 40 férőhelyes, de négy öt embernél többet sohasem láttam. Lehet itt hazafiaskodni, meg megvédeni a haverok érdekét, a végén az a büdös kapitalista világ kiigazítja a beavatkozás okozta hibákat. Persze nyakló nélkül öntve a pénzt az ilyen vállalkozásokba, még soká életben lehet tartani őket.

Bejegyzés: Mit ígért Kósa Lajos?

Ekrü 2020.06.27. 15:02:29

@Amenadiel: Bocs,de nem én tehetek róla ,ha neked nem megy az értő olvasás...

Bejegyzés: Mit ígért Kósa Lajos?

Emmett Brown 2020.06.27. 13:18:56

@white999: egyfelől a visszatérítésbe simán belefér, hogy mást is áruljanak.
Másfelől meg: hatalmas különbség van a kettő között. A folyó költségen spórolást össze sem lehet hasonlítani az induló 5-8-10 misivel.

Bejegyzés: Mit ígért Kósa Lajos?

white999 2020.06.27. 13:12:14

Ilyen dolgok születnek amikor valaki politikus. Értsd nincs agya, illetve sosem dolgozott vagy látott kereskedelmet piacot élőben működni. Akkor nem kizárólagos szerződés lesz, hanem visszatérítéses forgalom után. Amibe nem fér bele, hogy másnak a termékét árulja. Mondjuk ezzel nem segítette a kis sörfőzdéket max bonyolultabbá tette a vendéglátósok életét. Ha kizárólagos szerződés nyűg lenne a vendéglátónak, akkor a sörgyárak sem tudnák megkötni a szerződést. A következő lépcsőfok talán a kötelező tartása a pécsi sörgyárnak és a csikinek lesz, hogy a nemzeti érzés, haver és uncsitesó is jól járjon.

Bejegyzés: Mit ígért Kósa Lajos?

Emmett Brown 2020.06.27. 11:08:04

@n3spr3ss0: kb 10-15 ügyintéző van a 100k+ emberre aki pályázott...

@Ekrü: hogy lenne rendben? teljesen elhibázott ahogy ezt intézik, már a premisszáknál elvérzik a dolog.

Bejegyzés: Mit ígért Kósa Lajos?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.27. 10:24:19

Eleve idióta törvény. Az állam beavatkozik a kapitalizmusba. tegyük fel, hogy a nagy sörcég fizet a kocsmának tízmilliót, hogy az ő sörét forgalmazza egy adott időtávra. Ha ezen időszak alatt mondjuk N darab sört adnak el, ez a kocsma szempontjäbĺ lényegében azt jelenti, hogy 10 millió / N forinttal olcsban adja a nagycég a sörét. Csinálhatnák ezt direktbe is.

Na most a másik sörfőzde vagy versenyképes ezzel, vagy a söre annyival jobb, hogy drágábban is eladható. Ez egy piaci kérdés, nem az állam dolga eldönteni.

Ebbe beavatkozni kommunista tempó.

Bejegyzés: Mit ígért Kósa Lajos?

Ekrü 2020.06.27. 09:28:36

Miközben jelen blog írója álszent módon aggódik a vendéglátósokért a VII.kerület ellenzéki polgármestere épp most teszi tönkre őket.
"A szigorítás időzítése ugyanakkor nem szerencsés a vendéglátóhelyek szempontjából, hiszen a koronavírus-járvány megrogyasztotta a turizmust, és éppen most, a közösségi korlátozások lazítása után remélték, hogy elkezdődhet némi konszolidáció."
index.hu/kultur/2020/06/26/bulinegyed_erzsebetvaros_7._kerulet_szigoru_csendrendelet_vendeglatohelyek_buliturizmus_koronavirus_jarvany/
De persze ez rendben van...Csak az számít bajnak,ha egy politikus betartja az ígéretét.De mit várunk,az ellenzéki oldalon ez bűnnek számít,hisz a végén még az emberek számonkérik "hőn szeretett" főpolgármesterünktől,hogy ő mikor fogja betartani a választáskor tett ígéreteit?Kezdve a 14 év alattiak ingyen tömegközlekedésével?

Bejegyzés: Mit ígért Kósa Lajos?

n3spr3ss0 2020.06.27. 07:26:40

@Szelid sunmalac: Ez egy nagyon beteg megszólalás volt. Minden rezsit, adót fizetnem kellett, ember nem lett elküldve, de mivel rövidebb ideig voltunk nyitva, kevesebb órára lettek átjelentve. Az állami támogatást elnyerve, 06.04-én beadva a májusi adatok, most 27-ig egy fillért nem kaptak az államtól. Ennyit a hazug propagandáról, de te tövig benyeled.

Bejegyzés: Mit ígért Kósa Lajos?

Szelid sunmalac 2020.06.27. 02:26:04

Megegyszer: maganemberkent is mindenkitol elvaras, hogy baj eseten legyen felretett tartalek amihez nyulhat. Legyen biztositasa, tervezzen, a jovot illetoen keszuljon fel kulonbozo lehetosegekre. A nagy, tokeeros cegel, akiknek evek ota egyre jobban ment, meg masfel honap utan nyignak meg tonkremennek es a fenti emverek adojabol mentsek mar meg mind. Persze, nem volt bevetel, de nem kellett rezsit fizetni, az embereket egybol elkuldtek a picsaba, kiaadas nem volt.
Azert alljunk mar le

Bejegyzés: Mit ígért Kósa Lajos?

Burgermeister 2020.06.21. 14:01:13

A heten a Balnanal lattam egy hasonlo szitut, a holgyike rendesen elazott, ott ventillalt a padon.

Aztan masnap egy ranezesre massziv alkoholista egyesket 100 meterrel elobbre. Beszarvabehugyozva.

Bejegyzés: Nem olyan vicces!

L. Svejk 2020.06.08. 12:28:34

Az írás legnagyobb tévedése, hogy az ízesített alkoholmentes sörök azóta még jobbak, hogy ízesítik őket. Nem azóta ugyanolyan vacak löttyök, mint bármelyik cukros üdítő.

Bejegyzés: Alkoholmentesen

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2020.05.02. 19:40:46

Hofi utánozhatatlan zseni volt a rendszerváltás előtt és után is. Nem az ő géniusza a kérdés, hanem az, hogy volt-e egyáltalán rendszerváltás...

Bejegyzés: Vidám emlék május elsejéről