Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Októberi sörterasz
2022. október 06. írta: Árpa Jankó

Októberi sörterasz


biergarten.jpg

Literes korsókba csapolt bajor sörökkel, sramlival, faházakról lógó girlandokkal és bajor perecekkel várja az Oktoberfest hangulatára szomjazókat a Serfőző csapata a tavaly decemberben bezárt, de ezen alkalom végett újranyitott Gellért Szálló teraszán.

Nem szeretnék ünneprontó lenni mert nyilván nagyszerű dolog, hogy egy vidám, bajor hangulatú rendezvény kedvéért, ami nyilván teltházas rendezvény lesz, kinyit a Gellért szálló, ami immár tíz hónapja várja, hogy megkezdődjön a rekonstrukciója és az új tulajdonos által felújítva, ötcsillagos luxusszállodaként nyisson újra.

Így a sörös rendezvény arra is alkalmat ad, hogy utoljára láthassuk a száznégy éve épült szecessziós szálloda eredeti enteriőrjét. Hogy ebbe mennyire illenek bele a teraszon felállított faházak, a róluk lelogó girlandokkal, az már más kérdés, ahogy az is, hogy mekkora fantázia kell ahhoz, hogy ebbe a térbe bele tudjuk képzeli a müncheni Theresienwiese hangulatát. Mondjuk persze nehéz is lenne, hiszen müncheni sör jelenlétét a sajtóanyag nem is említi. 

Így marad az Erdinger, a Bitburger, a Wernesgrüner, a Radeberger, a Köstritzer, a DAB és a belga Lindemans, amellyekkel majd megtelmnek a korsók. Persze lesz bajor hangulat is a „Mini Oktoberfesten” – legalább is a szervezők szerint, akik 

bajor pereccel és sörrel készült ételekkel idézik meg a müncheni sörédenkertet. Ráadásul miután az egyszeri sörkedvelő erőt merített a bajor főzetekből és a combos lakomából, sörösrekesz-tartó és egylitereskorsó-tartó versenyen mérettetheti meg magát a Gellért Szálló teraszán. A hangulatról a Die Adlersteiner, a Die Pilsnerprofessoren és a Bőrnadrágos Banda zenekarok, valamint Katona Csaba sörtörténész gondoskodik.

Fentebbi kritikus észrevételek azonban semmiképp ne szegje kedvüket és ha szeretik a jó szász, a rajnavidéki vagy a dortmundi söröket akkor ott a helyük a Gellért szálló teraszán, a Serfőző Biergarten-en október 7. és 9. között a Gellért Szálló teraszán.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr9617948110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Polgár L. László 2022.10.06. 12:40:00

Az igazi bajor kocsmasport, az ujjhúzás jobban illene a rendezvényre!
süti beállítások módosítása