Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A másnap szépsége
2012. október 08. írta: Árpa Jankó

A másnap szépsége

 

„A részegségben nem az emelkedett hangulat a legszebb, nem a felfelé vezető út, nem az égnek emelt karok, nem az egymás után születő ötletek, a részegségben a másnap a legértékesebb, a másnaposság, a lelkiismeretfurdalás, a spleen, amikor az ember maga alatt van... Abban áll a másnaposság ereje, hogy az ember új életet akar kezdęni.., meg aztán másnapos hangulatban, legalábbis nekem, olyan gondolataim támadnak, amilyeneket józanul félnék végiggondolni, másnapos hangulatban, amikor a testem és a lelkem agyon van gyötörve, olyan ötletek ötlenek fel bennem, amilyenektől máskor megfednék, de ezek a másnapos gondolatok az igazi gondolatok, ezek viszik az embert, ha nem is sokkal, de legalább valamivel előbbre... "

Ó boldog Bohumil Hrabal, aki még a macskajajban is szépséget tudsz felfedezni! Nyilván azt is tudod, hogy a részegségben nem mindenki kerül emelkedett hangulatba, ahogy azt is tudod, hogy nekünk, közönséges halandóknak kevés olyan borzalomban és gyötrelemben van részünk, mint amivel a részegség másnapján bűnhődünk. Ez a szenvedés egy és oszthatatlan, mindent kizár és gondolataink csak egy dologra tudnak összpontosulni, hogy megtaláljuk a gyógyírt erre a testünkben-lelkünkben, minden porcikánkban dúló szörnyűséges érzésre.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr833302537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bucox 2012.10.09. 06:59:31

Gyönyörű idézet. Bizonyítja, hogy Bohumilnak mindig teli és sohasem félig üres volt az a bizonyos söröskorsó!

lilakutyak · http://lilakutyak.blog.hu 2012.10.09. 13:35:12

Ha abból indulok ki, hogy bohó ifjú koromban a berúgásról legfeljebb 10 percnyi töredékes emlékem volt, a másnapokat viszont kénytelen voltam kiélvezni, kénytelen vagyok egyetérteni: intellektuális szempontból a másnap a nyerő. Általában a meló is jobban ment, mert amíg minden erőmmel gondolkodtam, egy pillanatra elfelejtettem, milyen szarul is vagyok.

csehsorfesztival · http://pivo.hu 2012.10.11. 17:29:16

Azért, ugyanebben a témában, jóval korábbról, ez is szép:

www.csehsorfesztival.com/Gelleri_Andor_Endre.htm

És egy kicsit hrabalos hangulatú is, nem?

brumifiu 2023.01.10. 10:09:34

A másnaposság az ifjúság varázslatosan édes ideje alatt alig érzékelhető volt, mivel másnap gyorsan jött a felmentő sereg a feles és a gyógy sör. Ahogy korosodott az ember úgy vált egyre komolyabb szenvedéssé , napokig tartó nyüglődésé. Öregen meg már inkább nem iszik az ember mert az a kis mámor eltörpül a másnaposság fertelmes kínjai mellett.
süti beállítások módosítása