Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A lengyel Kozel
2024. május 03. írta: Árpa Jankó

A lengyel Kozel

kozel.jpgAz alacsony alkoholtartalmú sörök növekvő népszerűségére reflektálva, az Asahi egyik lengyelországi sörgyárában a Kozel márka egy új sörváltozatát vezették be. A Kozel Bílý Lehký a jelenlegi fogyasztói trendekhez alkalmazkodik, azaz alacsony az alkoholtartalma.

A Kozel Bílý Lehký a klasszikus Kozel lágerhez képest harminc százalékkal kevesebb, mindössze három és fél százalék alkoholt tartalmaz, gyümölcsös jegyek és kevésbé karakteres íz jellemzi. A sör eladásait erőteljes marketing kampánnyal támogatják.

Az évek óta stagnáló sörfogyasztás mellett, csak az alkoholmentes, az alacsony alkoholtartalmú és az ízesített sörök piaca nő. Jóhiszemű söripari vélekedések szerint ez a trend a mértéktelen ivás elkerülésének vágyából fakad, de persze legalább ennyire fontos tényező, hogy a fiatalok már egyre kevésbé sörivók és a sörgyárak az ő kedvüket keresik az új söreikkel.

Kozel Bílý Lehký jelenleg csak Lengyelországban és Dél-Koreában érhető el, ami azért elég furcsa, hiszen mégiscsak egy eredetileg cseh márkáról van szó, viszont  a cseh piac azonban láthatóan nem áll készen a csökkentett alkoholtartalmú sörökre és így nem is tervezik a fehér kecske csehországi bevezetését.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr2118395759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása