Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Könyv a sörfőző trappistákról
2022. december 26. írta: Árpa Jankó

Könyv a sörfőző trappistákról

trappista.jpgBelgium az az ország, ami az egyik leggazdagabb sörtörténettel rendelkezik. A belga pale söröktől a belga quadokon át a világ legritkább söreiig, az országban mindenféle sör megtalálható a kínálatban.

A kezdet persze a szerzetesek sörfőzése, azon belül is elsősorban a trappisták sörei jelentik az origót. Eredetileg, a szerzetesek által főzött sör segített pénzt gyűjteni kolostoraik számára. De egyúttal a trappista sör lett a kiváló sör szinonimája is.

Nem véletlen, hogy a trappista söröket régóta tisztelik a sörrajongók szerte a világon, és nyugodtan kijelenhető, hogy szabályos kultusza is lett ezeknek az szerzetesek által főzött egészen fantasztikus söröknek.

Ha érdekel a trappista sörök világa most egy nagyszerű könyv segítségével mindent megtudhatsz Chimaytól Westvleterenig, Orvaltól az angliai Mount Saint Bernard Abbey-ig a Caroline Wallace, Sarah Wood és Jessica Deahl Inside the Breweries of Monasteries című, immár második kiadásban megjelent könyvéből.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr618010706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása