Belgium az az ország, ami az egyik leggazdagabb sörtörténettel rendelkezik. A belga pale söröktől a belga quadokon át a világ legritkább söreiig, az országban mindenféle sör megtalálható a kínálatban.
A kezdet persze a szerzetesek sörfőzése, azon belül is elsősorban a trappisták sörei jelentik az origót. Eredetileg, a szerzetesek által főzött sör segített pénzt gyűjteni kolostoraik számára. De egyúttal a trappista sör lett a kiváló sör szinonimája is.
Nem véletlen, hogy a trappista söröket régóta tisztelik a sörrajongók szerte a világon, és nyugodtan kijelenhető, hogy szabályos kultusza is lett ezeknek az szerzetesek által főzött egészen fantasztikus söröknek.
Ha érdekel a trappista sörök világa most egy nagyszerű könyv segítségével mindent megtudhatsz Chimaytól Westvleterenig, Orvaltól az angliai Mount Saint Bernard Abbey-ig a Caroline Wallace, Sarah Wood és Jessica Deahl Inside the Breweries of Monasteries című, immár második kiadásban megjelent könyvéből.