Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Az első sör
2013. február 19. írta: Árpa Jankó

Az első sör

Para-Kovács Imre írása

elso_sor.jpg

Az első sör a kamaszkor habjaiból felmerülő németalföldi nőideál, nagymellű, szőke, spontán ejakulációra késztető tenyeres-talpas plénum, mélyhangú Mónika vagy Helen.

Az első sör visszavonhatatlanul jelzi az est kezdetét napszaktól függetlenül, lehet reggel vagy éjszaka – amikor, akkor. Az első sör nehéz, sűrű ital, szemben a harmadikkal, de főleg az ötödikkel, valamiféle főzelék avagy leves, tápláló, gyógyító varázsital.

Csak az egészen barbár iszik az első sör mellé töményet. Átlátszó, hazug érvelés az, hogy az Unicum gyógyszer és a vodka tiszta víz. Nem. Az első sörhöz még nem lehetünk hűtlenek, nem csalhatjuk kedvünk szerint pálinkával, likőrrel, csak ha már megadtuk neki, amit megérdemel, a csöndes áhítatot, az afrodiziákumnak kijáró szertartásos mélázást!

Nem szabad túl sokat kivárni, mert ha a hab eltűnik, az egész nap odavan. A megfelelő időben és a megfelelő helyen kell magunkhoz vennünk az első sört, lehetőleg kipróbált, bejáratott kocsmában, de amennyiben esély adódik, az asztalt is válasszuk ki!

Természetesen az első sört nem lehet felhajtani – kortyolni, harapni kell! Minden falat után ajánlatos megtisztítani a felső ajkat a habtól, balról jobbra irányuló, kimért mozdulattal. A fény és az erő.

Rágyújtani csak az első sör után lehet!

Az első sör semmiben sem hasonlít a második sörre, hiába kerül ki ugyanabból a hordóból, üvegből. A második sör már csak halvány földi mása az elsőnek, egyszerű ital, s mint ilyen, megcsalható bármivel. A második sör skandináv cafka, barmikor, bárhol megkapható.

 
(Para-Kovács Imre írása a MALÁTA Sörirodalmi és kocsmakulturális folyóirat 1993/3. számában jelent meg.és az élet habos oldala című sörirodalmi antológiában is)
 
Az eddig bemutatott sörirodalom:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr21966336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása