Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A sörök finomak
2012. június 17. írta: Árpa Jankó

A sörök finomak

klotyo.jpg

A cseh sörök finomak, de ezt mindenki tudja, így ez nem lepett meg senkit. Pont a sörök miatt érzem teljesen méltatlannak mindazt, amit Cseh Sörfesztiválként köré szerveztek. Ötödik alkalommal rendezték meg a cseh sörnapokat, így nincs semmi mentség arra, hogy milyen gyalázatos körülményeket teremtettek a sörivóknak.

Tisztában vagyok azzal, hogy a Városháza park elhelyezkedése ideális, de sajnos egy ilyen érdeklődést kiváltó esemény megrendezésére kicsi a terület. Az viszont, hogy erre a területre felállított sátor alá olyan mennyiségű sörpadot raktak be, hogy gyakorlatilag ellehetetlenítették a sörivók mozgását, az aggályos, nemcsak kényelmetlen.Azt is elfogadhatatlannak tartom, hogy a faházak és a sátortartó oszlopai között alig egy méter széles sáv állt a sörért sorban állók rendelkezésére. A West Balkán tragédia óta tudjuk, hogy ez a zsúfoltság pánikhelyzetben milyen veszélyeket rejt magában.

A tavaly is kifogásolt sörbilétával, az úgynevezett oroszlános bankjeggyel kapcsolatban semmi változás nem történt. Amit a sörivó nem költött el, azt másnap már nem használhatta fel. Beváltására csak a Ferdinánd Sörházban van lehetőség. Ez amellett, hogy fogyasztóvédelmi szempontból aggályos, tulajdonképpen zsarolás. Hiszen, ha nem megyek el a nevezett kocsmába, pénzem elveszett. Ha ezt nem szeretném muszáj a Ferdinánd forgalmát növelnem.

A tavalyi eseményen körülbelül negyven toi-toi WC-t lehetett használni. Ezeket az idén egy konténer WC-vel igyekeztek kiváltani, ami egyszerre legfeljebb nyolc ember ezirányú szükségeit elégíthette ki. Volt is sorbanállás, anyázás. Mit mondjak teljesen jogosan. És ezen még a harmadnap felállított egy darab toi-toi sem segített!

Konklúzió? Ezt talán a szervezőknek kellene levonni és jövőre méltó körülményeket teremteni a cseh sörök nagyszámú barátjának, hogy végigkóstolhassák Csehországot. Addig maradnak a megbízható pesti cseh sörözők: a Pivo, a Bohemia, a Hrabal, és a Colombo.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr354593300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ogreface 2012.06.18. 11:54:35

Egyetértek! Én például már az elején kaptam a nadrágomra egy korsó barna sört, mivel nem lehetett rendesen elférni és rám borítottak egyet. A WC mennyiség meg egyenesen botrányos volt, sötétedés után, mindenhol gyanús figurák álltak a sötétebb helyeken, összetévesztethetetlen pózban. A később felállított toi-toi pedig a mozgássérülteket volt hivatott szolgálni, de ez is csak később jutott az eszükbe.
A sörök egyébként jók voltak, a hőmérsékletük is megfelelő volt, sőt, volt ami szerintem túl is volt hűtve egy kicsit, de jó lenne, ha legközelebb ez lenne a legnagyobb baj!

Serpocak 2012.06.19. 08:47:40

Nekem nagyon hiányzott, hogy semmit nem lehetett tudni a sörökről és a csaposoknak többnyire lövésük sem volt, hogy mit csapolnak!

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2012.06.19. 17:08:38

1) A toitoi-kritika maximálisan jogos.

2) A hely valóban szűk, engem talán azért nem zavart, mert elég korán voltam és még nem voltak olyan sokan. Más kérdés, hogyha meg olyan sokan vannak és kevesebb a pad, akkor hová üljenek...

Mondjuk az Ferdinánd kajasátra elég nagy és üresen tátongott, összesen egy pad volt benne. A VIP sátor szintén általában üresen állt, tehát lehet, kisebb sátrak kellenének és a felszabadul helyre padok.

3) Engem a tájékoztatás és a honlap naprakészsége sem bűvölt el, több beigért kisebb főzde nem jött el és ezekről sokáig senki nem mondott semmit.

@Serpocak: Egy-két kivétellel minden faháznál volt a főzdékről és az álaluk hozott sörökről egy tájékoztató tábla. A Főzdefeszten pl. nem voltak ilyenek.

Tény, hogy a csaposok nem sokat tudtak arról, mit csapolnak, de ez egy ekkora rendezvényen szerintem nem is reális elvárás.
süti beállítások módosítása