Egykor, ha nagyobb szabású baráti összejövetelre készültem, utam a magyar sörivók Mekkájának számító Kőbányára vezetett. Itt ugyanis friss, literes ...
Sörspecialista
A képen látható Löwenbrau kültéri lámpák senkit ne tévesszenek meg! A Ganz utcába most nyílt sörözőben a Sörspecialista nem a Borsodi Sörgyár söreit árusítja, ...
Hrabal Asztaltársaság
Bohumil Hrabal halálának tizenötödik évfordulóján az írói tisztelői megalakították a Hrabal Asztaltársaságot. Az eseményre a budapesti Hrabal Sörözőben került ...
A zsír dícsérete
Igazi hungaricum, bár jelenleg éppen nincs divatban, sőt talán soha nem is volt. Ennek ellenére nem hiszem, hogy akad olyan magyar ember, aki ne evett volna már ...
Füstölögni még szabad?
A dohányosok lassan páriaként élhetik életüket, a kocsmákban már betiltották a dohányzást, és ha ez így megy tovább a saját lakásban füstölgőre is kommandósok ...
Nem úgy van az, mint volt régen
Ahogy errefele mondják: „Az orosz halászok gyakran több alkoholt adnak itt el, mint halat.”
A dolog 25-30 éve ez még fordítva működött. Legalábbis az ...
Alma sörbundában
A sörtészta régóta ismert fogalom a gasztronómiában. Az Orly módra bundázott ételek különösen halakból és gombából finomak. Legutóbb egy rafináltabb ...
Zugfőzés a holdfényben
A poitín – az illegálisan főzött whiskey – Írországban mindenütt közkedvelt ital volt, sőt, Ulsterben egyenesen többre tartották, mint legális változatát, ...
Mit szeret a sörpápa?
Conrad Seidl előszeretettel nevezi magát Sörpápának ( Bierpapst ). Szerinte teljesen érthető, hogy az osztrák sör jobb a németnél, mert főzésénél nem tartják be ...
Sajnálatos dolgok
Eddig azt hittem, hogy az ipari mennyiségekben történő alkoholfogyasztás valami közép-európai átok, amivel a szocializmus mellett még Isten is sújtotta ...
Toka-torna
„Magánkuncsaftjaim is akadtak, akikkel a masszírozáson kívül alak és arcformáló gyakorlatokat is tartottunk, habár az arcformáló gyakorlatok nem jók semmire. Az ...