Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nem úgy van az, mint volt régen
2012. január 12. írta: Árpa Jankó

Nem úgy van az, mint volt régen

Ahogy errefele mondják: „Az orosz halászok gyakran több alkoholt adnak itt el, mint halat.” 

A dolog 25-30 éve ez még fordítva működött.  Legalábbis az egykori Carlsberg reklám ezt sugallja. Hiába álltak a Skandináv országok a hidegháborús határok egyik oldalán, hiába cirkáltak az északi tengereken a Szovjetunió tengeralattjárói, hiába érezték ettől fenyegetve magukat a skandináv államok, a sör mint békés muníció, járt a szovjet tengerészeknek is.

A dolog jelzésértékű is és nem csak politikai szempontból. Jó tudni, hogy a régi tengerész-járandóságot – lásd még rum – a modern hadihajókon sem tagadták meg a legénységtól. Elképzelhetjük, hogy a hosszú, sokszor egy évig tartó merülés ideje alatt a klausztrófóbia, az unalom és a feszültségek feloldásának milyen kiváló eszköze lehetett a sör, amely a tengerészekkel együtt képes volt egy esztendőt átvészelni, kibírta a tízezer méteres mélységet és talán olyan messze jutott Dánia partjaitól szovjet segítséggel, mint még soha.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr333539086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ElnkÚr 2013.01.19. 11:56:20

Mekkora tengeralattjáró kell vajon egy ötven fős, fél éves merülés sörkészlete elraktározásához ? Talán kisebb helyigényű egy sörfőzde a fedélzet alatt.
süti beállítások módosítása