Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Lopásgátló
2023. december 15. írta: Árpa Jankó

Lopásgátló

lopas.jpg

Belgiumba évente többszázezer sörturista látogat, aki előszeretettel tulajdonítják el a kocsmákból a söröspoharakat. A szuvenírvadászat – vagyis a pohárlopás – riasztó trendje már lépéskényszerbe hozta a kocsmatulajdonosokat, akik lépéseket tettek értékes – akár ötven euroba is kerülő – üvegáruik biztonságának érdekében.

Ezért egyre több helyen elektronikus védőberendezéstsel igyekeznek meggátolni az emléktárgygyűjtőket. Egyelőre úgy tűnik sikerrel, mivel a lopások a biztonsági berendézések felszerelése után az addigi tolvajlások negyedére estek vissza. A szégyen, amikor megszólal a riasztó, úgy látszik a többség számára elegendő visszatartó erő.

A genti Dulle Griet más megoldást kínál erre a problémára: ha sört akar inni náluk, biztosítékként a cipőjét kell odaadnia a pincérnek, így a gyors lelépés a zsákmánnyal elég nehezen kivitelezhető. A cipők, a mennyezetről lelógó kosárba kerülnek. Fizetéskor természetesen mindenki visszakapja a cipőjét, feltéve, hogy nem bukott meg, hogy megpróbálta elcsórni a Dulle Griet különleges poharát.

A módszer úgy tűnik működik, mert még senki nem távozott a sörözőből mezitláb, a táskájába rejtett pohárral..

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr6618281699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása