Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Unicum trilógia I.
2020. február 22. írta: Merza Gábor

Unicum trilógia I.

Unicum, az aranykeresztes medicina

unicum2.jpgA dolgok ott kezdődtek férfiúi eszmélésem idején, mikor nagy levegőt véve bementem a körtéri Don-kanyarba és kértem egy korsó Kőbányait. A pénztárosnő rám nézett és unott arccal csak ennyit mondott: személyit! Ekkor a mögöttem álló kopott munkaruhás férfiú rekedt hangon odavetette: velem van. Majd kisvártatva hozzátette: és két unikumot is kér a gyerek.

– Tizennégyhúsz – nyugtázta a rendelést a kasszírsah.

Fizettem és új süttetű mentorommal a söntéspulthoz fáradtunk. Kikértük az italunkat, koccintottunk az Unicummal, majd a rekedtes hangú kijelentette, hogy hamisítvány minden Unicum amit Magyarországon lehet kapni. Az eredeti recepttel Zwack bácsi kisétált nyugatra, most ott gyártják az igazit. Ezt nem tudták ellopni a komcsik így csak hamisítják. Az utóbbi mondatokat már bizalmas közelségben súgta a fülembe. Nekem azért ízlett ez a kesernyés, édeskés ízű sötét ital. Se nem likőr se nem rum, értékeltem. Ezen a szesztestvér jót nevetett és még egyszer megerősítette, hogy hamisítvány. Ebben maradtunk

Ekkortájt a hetvenes években divat volt a sört Unicummal inni. Persze hiánycikk volt, mint minden divatos dolog. A sör is meg az Unicum is. Egyes kocsmákban, mint a Fehérvári úti Ecetbárban kólából gyártottak Unicumot, némi jugoszláv tisztaszesz hozzáadásával, hogy legyen egy kis ereje is. Emiatt jártunk úgy egyszer a barátommal, hogy két „Unicum” elfogyasztása után úgy berúgtunk, hogy alig bírtunk átmenni az utca túloldalán lévő művelődési házba, ami egyébként a munkahelyem volt. Az ottani büfében persze nem volt Unicum, csak sör, azzal gyógyítgattuk magunkat zárásig.

(folyt.köv.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr5615486488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

brumifiu 2020.02.22. 14:20:26

Izgatottan várom a folytatást !

staropramen 2020.02.23. 18:18:46

Az Unicum- sör kombó valóban letaglózó hatású.
süti beállítások módosítása