Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Sörösdoboz-gyűjtők figyelmébe
2016. november 11. írta: Árpa Jankó

Sörösdoboz-gyűjtők figyelmébe

dreher_it.jpg

A minap fedeztem fel a Beers & Books üzletében a képen is látható régi, hatvanas évekbeli sörös dobozt. Meglehetősen érdekes példány, hiszen abból az időszakból származik, amikor Dreher néven, csak a trieszti gyárban főztek ezen a márkanéven sört. Furcsa már csak azért is, mert az eredeti Dreher gyár, az ausztriai Schwecháton, csak különleges alkalmakkor főzött Dreher néven sört. A család egy időben Európa egyik legnagyobb sörbirodalmát mondhatta magáénak: Csehszlovákiában, Ausztriában, Romániában, Olaszországban és Magyarországon is rendelkezett sörgyárakkal.

A trieszti üzemet nem sokkal Anton Dreher halála után, 1869-ben vásárolta meg fia, és az egyik legnagyobb olasz sörgyárrá fejlesztette. A második világháború után került olasz tulajdonba, de a Dreher márkanév továbbra is megmaradt, sőt azután sem szűnt meg a márka gyártása, hogy a hetvenes években a Heineken tulajdonába került az üzem.

A képen is látható sörös doboz különlegessége, hogy az aki a sört megitta belőle, egészen bizonyos, hogy sörcikkgyűjtő volt – ez a felbontás módjából látható, Egy rendes gyűjtő számára ugyanis a tetején bontatlan sörös doboz értékesebb, a hagyományosan felnyitottnál Épp ezért a gyűjtő, az sörös doboz aljára ütött két lyukat, és a sört onnét eresztette poharába. Így ha felrakta a polcra, a gyűjtemény többi darabja közé, egy laikus szemlélő nem is sejtetheti, hogy a doboz, bizony üres.

also.jpg

 

Fotó: Beers @ Books

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr611951261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása