Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kocsmai sportok – korsótartás
2024. január 11. írta: Árpa Jankó

Kocsmai sportok – korsótartás

korsotartas.jpg

A snóblitól a dartsig számtalan kocsmai játékot ismerünk. Ezek többsége békés szórakozás, míg, talán jellemző módon, a bajorok szeretik a kocsmai erőfitogtatást. Népszerű sportjuk az ujjhúzás (amiről ITT olvashatsz) és ugyancsak bajor eredetű a Steinholding amelyben a versenyzők egy literes söröskorsót – németül Masskrugot vagy Masst – tartanak a testük elé, egyenes karral, párhuzamosan a talajjal.

Természetesen a kocsmai virtusként induló korsótartás, ha nem is lett olimpiai szám, de versenysport lett, rendszeresen rendeznek versenyeket férfiak és nők számára is. Előfordul, hogy csak az üres literes korsót kell kinyújtott kézzel tartani, de a komoly versenyeken – a pontosan kimért – egy liter sörrel is megtöltik a kriglit, amely ma már nem kerámia, hanem üvegkorsó.

A versenyeket szigorú szabályok szerint rendezik. Pontosan elő van írva, hogy kell a korsó fülét megfogni, milyennek kell lennie a kéz- és testtartásnak. Ezek megszegése épp úgy versenyből kizátást eredményez, mint az, ha kilötyögteti a versenyző a korsóból a sörét. A verseny a bajor eredet ellenére az Egyesült Államokban a legnépszerűbb.

Bár hivatalos világcsúcsa nincs a korsótartásnak, az eddig hivatalos versenyen elért legjobb eredmény az amerikai Michael Tyler nevéhez fűződik 21 perc 17 másodperccel. Kemény lehet a srác, hiszen, ha a kocsmánkban üldögélve, megpróbáljuk, hogy a félliteres korsóval meddig bírjuk – edzés, előzetes felkészülés nélkül – nem valószínű, hogy négy-öt percnél tovább kitartunk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr8418268161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása