Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Amerikai O(a)ktoberfest sör
2023. augusztus 15. írta: Árpa Jankó

Amerikai O(a)ktoberfest sör

oaktoberfestbeer.jpeg

A Firestone Walker őszi klasszikusa az Oaktoberfest már kapható – azonban sajnos csak a Firestone Walker tap roomban, illetve a szerződött partnereiknél. A sört a müncheni Oktoberfest ihlette és 2006 óta a főzde szezonális kínálatának része. Talán mondanunk sem kell, hogy az Oaktoberfest, ha már müncheni sör imitációja, egy klasszikus láger. 

2006-os bevezetés óta a recept sokat fejlődött, de a legutóbbi módosítások új magasságokba emelték a sört. A sör egy része, ahogy arról neve is árulkodik, francia tölgyfahordókban tölti, amelyeket a Napa Valley egyik legjobb pincészetétől örököltek. A hordókat 3°C-os hőmérsékleten tárolják az optimális érési körülmények érdekében. 

A sörfőzde ugyan amerikai, a sör összetevői viszont határozottan németek: Weyermann bécsi maláta, Weyermann pilsner maláta, német Tradition és Spalter Select komlók és a klasszikus 34/70 Weihenstephan lager élesztő. el. A 2023-as Oaktoberfest Oak Aged Lager alkoholtartalma 5,2 százalék és ezen a héten kezdődik a terítése a hatos csomagokban.

„Az Oaktoberfest egy olyan sör, amely kiállta az idő próbáját” – mondta Matt Brynildson sörmester. „Valójában úgy gondolom, hogy egyre több kézműves ivó vágyik az olyan sörökre, mint az Oaktoberfest. Van egy bizonyos nosztalgia a stílusban – sima, kényelmes, ízes és malátaszerű. Ez az a fajta sör, amelyre természetesen vágyik, amikor a nyár őszbe fordul.”

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr2418193621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása