Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szurkolás szárazon
2022. november 19. írta: Árpa Jankó

Szurkolás szárazon

katar.jpgAz általánosan elterjedt vélekedéssel szemben teljes alkoholtilalmat csak néhány arab ország – például Szaúd-Arábia vagy Kuvait – vezetett be, de mindenütt szigorú szabályok vonatkoznak mind az alkohol eladásával, mind a fogyasztásával kapcsolatban. Így van ez Katarban is, ahol egy 0,33 literes kommersz import sörért nagyjából húsz erurót kell leszurkolni.

A FIFA és a katari vb-szervezői épp ezért külön megállapodtak az alkoholfogyasztás rendjéről: sört csak a meccsek előtt és után a stadinok mellett és az ún szurkolói szektorokban szolgálnak fel. A stadionokban marad a coca cola, vagy az alkoholmentes Budweiser.

Most azonban a rendező ország bekeményített és még a stadionok környéken is elzárták a sörcsapokat. Így maradnak a méregdrága bárok és a szállodák, ahol viszont mélyen a zsebbe kell nyúlnia annak, aki egy korsó sört szeretne legurítani.

Nyílt titok, hogy a világbajnoki döntő megrendezését, melynek a helyszíne és időpontja is ellentmond az ésszerűségnek, a FIFA jelentős korrupciós pénzek fejében ítélte az arab országnak.

Mi is kíváncsian várjuk a fejleményeket, hogy vajon marad a száraz torokkal szurkolás, vagy a hatóságok mégis csak engedélyezik a stadionok környékén  délután fél hét és éjszaka egy óra között a szurkolói szektorokban a sörfogyasztást.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr817982944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása