Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Homer Simpson söre
2021. december 21. írta: Árpa Jankó

Homer Simpson söre

homer.jpg

1990. január 21-én új sörmárka mutatkozott be az USA-ban, a Duff. A sör jó ideig csak virtuálisan létezett, hiszen a Duff Beer eredetileg a The Simpsons animációs sorozat főszereplője, Homer Simpson számára találtak ki. Így a sör először a „Homer's Odyssey” című epizódban bukkant föl, az akkor már sikeres sorozatban.

A rajzfilm rövid idő alatt világszerte népszerű lett, de meglepő módon a jogok tulajdonosa a 20th Century Fox nem használta ki a Duff névben rejlő lehetőséget. Így történhetett meg, hogy az első valóságos sört Ausztráliában kezdték el főzni. Ezt peres úton tiltatta be az amerikai filmgyár, így a Duff sört eltávolították a piacról és megsemmisítették. 

Európában azonban nem sikerült betiltani a Duff sört, így az  Eschweger Klosterbrauerei-ben főzött sör rövid időn belül több európai országban is kapható lett, annak ellenére, hogy a kizárólagos névhasználatott sikerült a 20th Century Fox-nak megakadályoznia.

2006 óta készül sör Latin-Amerikában is, a mexikói Rodrigo Contereras gyártja Guadalajara-ban. A sört Brazíliában, Chilében és a régió többi országában is forgalmazzák. Sőt! A Contreras az Egyesült Államokban is próbálkozott a sör piacra vitelével, de sikertelenül.

Idén végre a 20th Century Fox szerződött a Pinnacle Liquor sörfőzdével és így megállapíthatjuk, hogy a Duff sör végre hazaérkezett. 

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr9516789792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása