Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Séfek főzik a sört
2019. március 04. írta: Árpa Jankó

Séfek főzik a sört

sefsor.jpg

Mitől lehet nagy szám egy új sörbemutató, amikor már a könyökötökön habzik a minden heti sörújdonság? Attól, hogy ezeket a recepteket gyakorlott és kiérlelt sörmesterek helyett bravúros, országos hírű séfek ötlik ki a saját ízlésviláguknak megfelelően. Ők nem biztos, hogy rögtön kandírozott tornacipőt eresztenek le lepkehálóban a sörfőző tartályba, rajzfilmes gonosz kacajok közepette, de friss szemmel és más, konyhaművész gondolkodással közelítik meg a sörfőzést is, és ebből érdekes, újszerű szérumok születhetnek.

Nagyon fontos eleme a Séf Sör koncepciónak, hogy nem egy fonnyadt papírrepülőn küldi be hozzánk a séf a receptet, majd találkozunk a premieren, hanem mindnyájukat aktívan bevonjuk a sörfőzésbe. Belépés a főzőházba a munkaköri leírás része! Szakmájukban sokat méltatott, neves, meghatározó séfekről van szó, akik a sörfőzésben viszont abszolút kezdők, és gyakorlott sörtechnolgóusaink mellett most újra kukták lehetnek. Ez a kombináció teljesen új az országban. Nem titkolt küldetésünk ezzel a projekttel az is, hogy tovább erősítsük a gasztronómia és a kortárs sörkultúra még félénk ismerkedési fázisban lévő, de kecsegetető kapcsolatát.

A zip’s brewhouse idei 7. születésnapjára tekintettel összesen 7 Séf Sört készítünk, 7 nagykaliberű séffel Budapestről és Magyarország más pontjairól. A premieren nyilvánosságra hozzuk a névsort. Ők számotokra is ismerősek lesznek majd. Az első tételt pedig saját kreatív séfünkkel, Pataky Péterrel (Hedonist - Nyíregyháza, Meatology - Budapest, IKON - Debrecen) készítettük el. A Tiszalöki Telepi Nevelés egy American Pale Ale és egy búzasör ritka keveréke, mely egy búzamalátás, búzaélesztős, de amerikai komlóval jól megkomlózott hibrid sör. A tiszalöki jelző Pataky Peti és a sörhöz részben felhasznált vadon nőtt komló közös származási helyére utal.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr4114667641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása