Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ízelítő a német kraftból
2018. augusztus 08. írta: Árpa Jankó

Ízelítő a német kraftból

 bavaria_ale.jpgA 19. század második felében alapított Maisel Bräuerei Bayreuth-i főzde a mai napig a Maisel család tulajdonában van. A sörfőzde egyike Bajország több tucat búzasörfőzdéjének. A jelenlegi tulajdonos – sörfőzde negyedik generációs vezetője – 2014-ben gondolt egy nagyot. Ami százötven évig elképzelhetetlen volt: nekiállt árpasört főzni.

Nagy tapasztalatú kollégáival 2014-ben létrehozták a Maisel&Friends sörcsaládot. Az első szériában egy weizen bock-kal, egy újragondolt EPA-val és egy chocolate bock-kal jelentkeztek. Mindhárom kisszériás, limitált példányszámú főzet. A siker talán még őket is meglepte, hiszen a németek jellemzően késve kaptak észbe, hogy a sörszcéna főszereplői hirtelen a kísérletező kedvű kisüzemek lettek és különleges – főleg brit és belga – sörreceptek újragondolásával főzött söreik egyre szélesebb körben vívtak ki elismerést.

A siker Jeff Maiselt arra ösztönözte, hogy a régi gyár területén egy új 25 hektoliteres főzőházat hozzon létre és ott sörök sokaságát főzze a „craft-beer” szerelmeseinek legnagyobb örömére. Most az Intersparban kapható a sorozat egyik darabja a Maisel&Friends Bavarian Ale, amely Jeff Maisel újragondolt búzasöre. A Jeff's Bavaria Ale főzéséhez búza- és árpamalátát, Hallertauer aroma- és keserűkomlót valamint ausztrál aromakomlót használtak. A magas alkoholtartalom és a búzasörökhöz képest intenzív komlósság teszi a sört, igazi különlegességgé. A sör különleges minőségét hangsúlyozzák azzal is, hogy 0,75 literes palackokban hozzák forgalomba.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr914170499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása