Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Részeges csirkecomb
2016. augusztus 03. írta: Árpa Jankó

Részeges csirkecomb

csibe.jpg

Hozzávalók: 2 db nagyobb csirkecomb, 3 dl sör, 2 evőkanál vaj vagy margarin, só, bors, õrölt kömény. Elkészítése: Az ételrecept egyszemélyes, s akkor a legalkalmasabb elkészíteni, ha valamely különös szerencse folytán szalmaözvegyekké váltunk.

Reggel – nem túl korán – lemegyünk a boltba, s megvesszük a hozzávalókat: azaz a két nagyobb csirkecombot (ha haverokat hívunk, akkor szorozni kell!) és az öt-hat üveg sört (ha haverokat hívunk, akkor szorozni kell!). Fűszert nem szükséges venni, az van otthon. Csak rájuk kell ismerni!

Hazaérve a szatyrot lerakjuk, a söröket elhelyezzük a hűtőben. A fárasztó bevásárlás után iszunk egy tegnapról maradt(!?) hűtött sört, és nekikezdünk a nehéz munkának. A combokat megmossuk, megszárítjuk és beletesszük a tepsibe. Megiszunk még egy üveg sört.

A vajat a tűzhelyen egy kis edényben felforrósítjuk, ráöntjük a combokra. amelyek így egy kérget kapnak, s az ízük nem vész el. A fél üveg sört – a többit megisszuk – ráöntjük a combokra, fóliával letakarjuk, s a forró sütőben félóráig pároljuk a sörben. Ne feledjük a fólia felrakása előtt a borsot és a köményt a húsra szórni!

Fél óra múlva – közben ittunk egy sört – levesszük a fóliát, a párolt húst megsózzuk, pirosra pirítjuk. Ez újabb húsz perc, s egy újabb sör. A tepsi alján maradt szaftot egy kis sörrel felöntve remek mártást kapunk. A kész ételt ezzel, burgonyával és hideg sörrel tálaljuk. Ha maradt még.

Ha nem, lemegyünk egy sörre...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr52070864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása