Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Méreg és ellenméreg
2012. május 08. írta: Árpa Jankó

Méreg és ellenméreg

A remek krimijeiről és alkoholproblémáiról egyaránt híres Lawrence Block szerint az alkoholizmus lényege, hogy „a rendszer jól ki van találva, a méreg és az ellenméreg ugyanabban az üvegben kapható”. Sajnos nem adhatunk igazat ennek az állításnak, bármennyire szellemes és frappáns.

Éppen annyira nem igaz, mint az a régi tétel, hogy kutyaharapást szőrével. Azaz egyetlen alkoholos ital esetében igaz mindkettő, és ez a sör. Gyógysör: ezt a fogalmat mindannyian ismerjük és azt is tudjuk, hogy a test és a lélek igazi gyógyszere egy jó pilzeni a másnapi ébredés után.

Mert ki hallott már olyat, hogy gyógybor, amivel a gyomor háborgását és a fejet gyötrő lüktetést tompítani lehetne? A másnaposságra fogyasztott bor erre alkalmatlan, talán egy laza hosszúlépés ér valamit, de sajnos az is csak a száj szárazságát enyhíti.

Arról aztán végképp nem is beszélve, hogy mit gondoljunk azokról, akik a másnaposságukat töménnyel ápolgatják? Gyógypálinka? Szívószállal kiszívva az első felest a pohárból, nehogy kilötyögjön? A másnaposságra ivott töménnyel legfeljebb a hosszúhullámú tremor ellen lehet felvenni a küzdelmet.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr944498424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lilakutyak · http://lilakutyak.blog.hu 2012.05.10. 09:32:51

1. A másnaposságra ivott tömény egy újabb részegségi fok elérését célozza, amikor már csak mosolyogva mondogatom, hogy de geci másnapos vagyok, de azon túllépve élvezem az életet. Mondjuk egy nem mindig elég.

2. "a méreg és az ellenméreg ugyanabban az üvegben kapható" - nem lehet, hogy itt nem a másnaposság ellenmérgére gondol, hanem az elvonási tünetekére? És ebben az esetben igazából csak arról van szó, hogy "alkoholista vagyok, de kinyalhatjátok, az is akarok lenni"?

loggoll 2012.05.10. 15:52:03

"Ilyenkor reggel egy kicsit tovább aludtam, de a szervezetem már nem tudta földolgozni reggelig az alkoholt. Száraz, égő ajakkal ébredtem, kissé nehéz fejjel és idegesen remegő gyomorral. Igazán nem éreztem valami jól magam. A megrögzött ivók örökös reggeli macskajaja kínzott. Valami erősítést kívántam... Elő tehát azzal az üveggel, reggeli előtt, éhgyomorra, hogy megerősítsen a reggeli elfogyasztásához. Kutyaharapást szőrivel…
Egy másik szokást is felvettem ez idő tájt; nagy korsó vizet állítottam ágyam mellé, hogy enyhülést szerezzek égő, száraz nyálkahártyámnak."
(Jack London: Alkoholmámorban)
süti beállítások módosítása