Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tömegsport
2011. június 13. írta: Árpa Jankó

Tömegsport

Az persze kérdés, hogy valóban egyenlőségjelet tehetünk-e a sörfesztivál és a tömegnyomor kifejezések közé, de az utóbbi napok tapasztalatai azt mutatják, hogy a negyedik Cseh Sörfesztiválnak is leginkább a városligeti majálisok sör-virsli hangulatát sikerült felidéznie.

A jobbnál-jobb, finomabbnál-finomabb sörök ugyan adottak voltak, szépen reprezentálták a cseh sörök sokszínűségét. Előrelépés történt pohár-ügyben is: persze nem a műanyagot váltotta fel az üvegkorsó, de többségében felmatricázták az ivóedényeket.

A sörért azonban ismét akadályversenyen kellett megküzdeni. Váltakozó hosszúságú sort kiállni a „cseh oroszlán” nevű valutáért, majd eligazodni a gyakran jelöletlen csapok között, megküzdeni a csapolás alapismereteivel ismerkedő személyzettel, és ha mindezt megoldottuk helyet találni az asztalok mellett.

Arról, hogy minden nap más és más sörjegy volt érvényben – azért, mert nem sikerült megoldani, hogy a tikettek ne legyenek hamisíthatók –, nem érdemes szót ejteni. Az azonban megérne egy misét, hogy miért nem sikerült két poharat hasonlóan megtölteni sörrel – azaz miért volt ugyanannál csapnál mindig más és más a hab-sör arány. Igaz, a milyen sört csapolnak kérdésre az egyik bódénál a lezsák-pilzeni-barna volt a válasz és ettől kezdve már nem voltak illúzióink…

A negyedik sörfeszt különlegessége a hogyan helyezzük el minél több sörpadot egy sörsátor alatt Guinness-rekordkísérlet volt. Az eddigi csúcs minden bizonnyal megdölt, nem mondhatnánk, hogy ezzel a sörivók osztatlan tetszését is sikerült elnyerni! Eközben a VIP-sátorban alig lézengtek, és nem tolongtak a népek a Kisvakond-sátorban sem, pedig itt működött a Fredinánd Sörház kihelyezett konyhája és a könyvesbolt is.

Szóval a rendezésnek most sem sikerült elérnie a kínált sörök színvonalát, pedig immár negyedi alkalommal lepik el tömegek a Városháza-parkot. Ez az érdeklődés azonban nem inspirálja a szervezőket, hogy tiszteljék a sörivókat és a minőségi sörökhöz a tálalás is minőségi legyen! A sörbarátok reménye legfeljebb az lehet, hogy az itt csap alá került söröket – követve a Ferdinánd, a Hrabal és a Pivo sörözők mintáját – egyre több helyen és nemcsak fesztiválok alkalmából kóstolhatjuk meg.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr812979569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serpocak 2011.06.13. 15:31:06

Én nem bírtam megmaradni a sátor alatt: teljesen beszorult a levegő. Tényleg jobb körítést érdemelnének ezek a fincsi söröcskék!

különvélemény 2011.06.13. 19:09:38

Képek?
Vagy ez még a XIX. század?

innovation 2011.06.13. 19:13:37

Remélem jövőre a Városligetben rendezik - a pázsiton!!!!!, nem az '56-osok terén a parkolóban.
Vagy a Kopaszi-gáton (bár oda a kijutás nem a legjobb).
Annyira kicsi volt a hely, hogy ordítani kellett, ha mondani akartál vmit a melletted ülőnek. Ez a kuponos rendszer mi a francért jó? Ezt mondja már meg nekem vki!!!!
A sörök pedig finomak voltak! Kedves szervezők, ha kell, segítek jövőre egy jobb helyen, magasabb színvonalon megszerveni a rendezvényt! ;)

Track-R 2011.06.13. 19:31:10

A sörök finomak voltak, de a sorbanállás a sörjegyért tényleg jó sokáig tartott.

Viszont az igazi gond a kajákkal volt: ha végigkóstoltál pár sört, jól esik harapni valamit, mégse szálljon annyira a fejedbe. De amikor odamész, minimum negyed órát kéne sorban állni, de amikor megnézed az árát és visszaforintosítod, az étvágyad is elmegy.

ElnkÚr 2011.06.22. 23:50:30

Próbálok tárgyilagos lenni: azért az előző évekhez képest mégis csak nagy előre lépés volt, hogy egyáltalán fölénk nőtt egy sörsátor.Korábban uis a négyemberes(girhesekből öt) sörpadok mentén szorosan futó gunyhók fölött a pőre pádimentum (=ég) látszott - már ha Medárd-napilag nem ömlött belőle.Jócskán nőtt a sörválaszték is. Az viszont tény, hogy a önfegyelem-gyakorlattal felérő tikett-szerzés kissé levett a felpontozásból, s valóban fölszökött a decibel odabé. viszont még mindíg a minimálnál kicsit szűkebb fővárosi sörfesztivál-kínálat kiemelkedője tudott lenni. Fog még javulni.
süti beállítások módosítása