Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hétköznapi sörcsaták
2011. május 07. írta: Árpa Jankó

Hétköznapi sörcsaták

Az Aranypénteknek elnevezett nyári kampányban, szeptember végéig minden pénteken, mintegy 2000 kocsmában, egy pohár áráért, egy korsóval kap a vendéglátóhelyre betérő polgár az Arany Ászokból.

A negyven százalékos kedvezménnyel kecsegtető akció, azaz az árcsökkentés hozadéka a sörgyár számára,  reményeik szerint, az adott piaci szegmensben néhány százalékpontos növekedést eredményez. Ezért a növekedésért – amely egy folyamatosan szűkülő piacon lett tervezve– csináltak gyakorlatilag a happy hour-ból happy day-t.

Az Aranyászok ideiglenes olcsósága miatt a Borsodiról, vagy a Soproniról – akik minden bizonnyal hasonló árcsökkentéssel fognak reagálni – áttérő fogyasztó soha nem lesz hűséges a márkához, mely lássuk be sem nem jobb, sem nem rosszabb a kategória másik két reprezentánsa. Nincs tehát itt másról szó, mint a szűkülő piacon a másik két szereplővel vívott csatározásról.

Az akció csomagolása némileg emlékeztet a Kőbányai Világos utolsó kampányára, mely a Jutalom a nap végén címet viselte. Ami nyilván nem véletlen, hiszen az Arany Ászokot anno a lejáratott imázsú  Kőbányai Világos helyére pozíciónálták.

A mostani körítés azonban inkább az újkori magyar sörreklámokra emlékezetet: ezekben a sörivó mintha mindig idióta lenne.

Mert ugyan mit kezdjünk a kertésszel, aki korsó formájúra nyírta a bukszust, a cipésszel, aki 58-as focicipőt készített, vagy az amatőr autószerelővel, aki három elakadt autókázó nőn segít. Ők a hétköznapok hősei, akik reprezentálják azt a közönséget, akiknek az olcsóbbért mért sör az igazi elismerés? Valóban ilyennek gondolják a jutalmazni kívánt sörivókat?

Hát köszönjük, nem kérünk az ilyen elismerésből! Ha ugyanis a sörgyártók egy cseppet is tisztelnék a fogyasztókat, az ilyen százmilliós kampányok költségeiből egyszer már főznének egy igazán jó sört is! Az nem az átlagember lenézéséről, hanem a sörivók megbecsüléséről szólna.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr992884804

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Aranypéntek 2011.05.13. 08:01:59

Helyszín: 1053 Bp., Papnövelde u. 8. Látogatás: 2011. május 6. 15:00-16:15 > 2011. május 6-tól szeptember 30-ig minden péntek Aranypéntek, ezért több ezer Arany Ászok sö...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2011.05.09. 18:41:55

Milyen ügyes. Végre a sörivó nem macsóskodik a csajával és megy a meccsre a haverokkal, hanem segít a lányokon és megkapja a sörét. Mingyá' meg6ódom.

Jön is nemsoká a Borsodi a Megjön a kedve, ha vár keddre akcióval...

Serkoptató 2011.05.11. 09:10:00

Nem tudom, ha ez az egész heti munkámnak az elismerése, inkább nem dolgozom...
süti beállítások módosítása