Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Sörci
2010. június 24. írta: Árpa Jankó

Sörci

Ma abban a szernecsében volt részem, hogy a Borsodi Sörgyár vendége lehettem. A meghívás apropója egy új ital bemutatása volt. Sörnek csak azért nem nevezném, mert amit  kóstolhattunk, az kevesebb mint felében volt sör, többségében citrom és narancslé, egy majdnem RADLER volt. Hogy mégsem így keresztelték meg, hanem a Borsodi Friss nevet kapta, az nyilván a marketing tanácsadó női munkatársain múlt.

Mert ilyen névvel férfi sört, vagy ahhoz szervesen kapcsolódó italt, nem illet. A radler név elvetése egyébként teljesen helyénvaló, hiszen anno a München melletti kertelyiségben barna sört kevertek limonádéval és ez kaptak a szomjas kerekezők okán a radler nevet. Itt viszont egy új sörkoktél születésének lehettünk tanúi. A két százaléknyi alkoholtartalmú FRISS-t, ugyanis negyvenhárom százalék Borsodi Világosból harminchét százalék citromléből és húsz százalék narancsléből keverik össze a Druck tartályokban

A dobozos és palackos kiszerelésben piacra dobott termék célközönsége elsősorban a fiatal korosztály, de fontos cél persze azoknak a sörivóknak a visszahódítása is, akik eddig nyáron inkább a laza fröccsöket választották a sör helyett.

Szubjektív ítéletem szerint, a jól lehűtött Friss valóban remek szomjoltó és tekintettel arra, hogy árban jóval a pultokon kínált Radlerok alá poziciónálták vannak esélyei, hogy az idei nyár egyik slágeritala legyen. A sör mellett.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr262107995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2010.06.26. 21:11:50

Még azt is megérjük, hogy 'Horgász Ital'- nak is fognak valamit hívni.

A franciák legalább nem marketingeznek panache (=kb. összekevert) azt jónapot. Rájöttek a sörgyárak, hogy a lányok-asszonyok vevők erre a cuccra.

Rájöhetnének már arra is, hogy mi meg az ászokserre vagyunk vevők. Persze nem az (Arany Ászok-ra)

-kk- 2010.07.03. 11:45:21

hát... szokatlanul lágyszívű lettél ahhoz képest, hogy a hazai nagyok sörei mit szoktak kapni ;)

Gérard Duchemin 2010.07.05. 16:25:16

@-kk-: Egyszerű az ok. Szar sört, bármi hozzáadmány javít. Tehát a szar sörnél a kakaós szar sör is jobb, ha finom kakaót vegyítenek bele :-)

mr.tejföl 2010.07.06. 16:14:38

@Gérard Duchemin: Ez ostobaság a szarhoz valami jobbat adsz, az akkor is szar marad.

Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2010.07.09. 10:21:55

Ha radlert iszom, nem a sört keresem benne. Mert ki az a barom, aki a jó sört, mondjuk egy Weltenburgert, limonádéval önt fel. A jól lehűtött radler egy sajátos limonádé. Viszont jó koktélalapanyag például egy hárodecis poharat megszórsz jéggel, öntesz bele egy féldeci citromos Absolut vodkát és feltöltöd radlerrel kifogástalan pia.
süti beállítások módosítása