Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Bohócbanda
2010. június 22. írta: Árpa Jankó

Bohócbanda

Zongorázott, abból élt, a Mile-End egyik végétõl a másikig, az Elephanttól a Castle-ig. Amikor a Wickers Strontól kirúgták, nem maradt más választása. A Commercialon minden kocsmát végigzongorázott, hol az egyikben, hol a másikban mindig a folyó felőli oldalon. Így hívják arrafelé a Temzét. Mindenki ismerte, mindenki szerette, az ujjait vidáman pörögte arca viszont mindig komoly maradt, méltóságos volt, akár pápa. Főleg szombaton ment jól a dolga. Nyolctól éjfélig sokszor három fontot is összeszedett, amellett a vendégek kegyéből literszámra ihatta a sűrűn habzó barna sört. Aztán megszólalt rekedtesen a régi sördal, a zongorára könyöklő részegek pedig kórusban fújták a refrént. 

Youp! Oyé di oyé! / Oyé!Yop! Oyé di oyé!

Ezek voltak az első angol szavaim, hogy oyé di oyé!... A sötét utcán hatalmasan visszhangzott a sördal, a kis kölykök pedig az üvegablakhoz tapadva várták, hogy a szüleik végre beteljenek sörrel, vígsággal, boldogsággal, hogy a zsaruk is megjöjjenek, és gumibottal zavarják ki a részegeket… ne a kocsmát okádják már tele.

(Idézet Ferdinand Celine Bohócbanda című regényéből)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr332100087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serpocak 2010.06.23. 07:47:10

Az utazás az éjszaka mélyére nekem az egyik meghatározó irodalmi élményem volt. Örülök, hogy végre magyarul is kiadták a Halál hitelben-t és a Bohócbandát.
süti beállítások módosítása