Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy régi kép
2010. február 19. írta: Árpa Jankó

Egy régi kép

A képen a lagersör-gyártás két legendás alakja, középen Anton Dreher, baloldalt a Spaten nagytudású sörfőzője és tulajdonosa Gabriel Sedlmayr látható. Mindketten családi örökségként lettek sörfőzde tulajdonosok, és mindkettejük nevéhez lagersör-típus kialakítása fűződik.

Sedlmayr apja – a királyi Hofbräu egykori sörfőzőmestere 1839-ben bekövetkezett haláláig irányította a Spatent.
A Klein-Schwechat-i sörfőzde tulajdonosának fia, Anton Dreher is tanulmányozta itt a sörfőzés tudományát. Később a kisebbik Sedlmayr fiú, Gabriel társaságában együtt utaztak Londonba, hogy ellessék az angol sörfőzők módszereit.
 
Gabriel Sedlmayer hazatérése után két sörtípus receptúráját is kialakította. Az egyik, a Märzenbier (márciusi sör), míg a másik a müncheni típus, melyet a hagyományos sötét színű lagerből – német nevén dunkelből – fejlesztett ki. Ő hűtötte elsőként a sörcefrét és a friss sört jéggel, elősegítve ezzel az alsóerjedésű sörök piaci áttörését. Anton Dreher nevéhez a vienna sörtípus alapreceptjének megalkotása fűződik.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr701774814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása