Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Látogatható trappista sörfőzde
2024. július 30. írta: Árpa Jankó

Látogatható trappista sörfőzde

westmalle.jpg

Szeptember 25-én és 26-án története során először nyílik meg a nagyközönség előtt a Westmalle trappista sörfőzde. A különleges alkalomra online lehet helyet foglalni.  Ha szeretnének részt venni a sörtúrán igyekezzenek, mert mindkét nap csak ezerötszáz látogató léphet be a sörfőzdébe. A belépő ára 12,50 euró, a nyereséget a szerzetesek jótékony célra fogják fordítani.

A Westmalle 1836 óta készít – természetesen trappista – sört az apátságban. A Westmalle sörgyár évente 120 000 hektoliter Extra, Double és Triple sört állít elő. Érdekesség, hogy az előállított sör mennyiségét tervszerűen nem növelik, annak ellenére, hogy a főzött mennyiségnek dupláját is értékesíteni tudnák. A főzdében ötven civil dolgozik a tizenhét szerzetes alkotta szerzetesi közösség irányítása alatt.

A helyiek és a rajongók már többször is kérték, hogy meglátogathassák a sörfőzdét, de az ott lakó és üzemeltető szerzetesek mindeddig ellenálltak. Tény, hogy egy trappista sörfőzde látogatása egészen kivételes esemény. Belgiumban csak az Orval Abbey kínál hasonló lehetőséget. Arra a rendezvényre azonban már elfogytak a belépők.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr9918457145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása