A denveri Bierstadt Lagerhaus tulajdonosai felfedezték maguknak a csehek különleges Lukr-sörcsapoló berendezését, mellynek karját, nem a megszokott módon függőlegesen, hanem vízszintesen mozgatnak. Ez a cseh szabadalom itthon a Pilsner Urquell márkasörözőkben látható.
A csehek azonban gyakorlatilag egy húzással töltik tele a korsót, a vendég által választott hab-sör aránnyal. A „ Hladinka negyed rész, a Na dvakrát bő harmad rész hab, míg a Mlíko szinte csak hab.
Az amerikaiak újítása annyi, hogy a korsót nem egy lendülettel, hanem három-négy húzással habosan töltik fel, majd minden húzás után megvárják, hogy leüljön a hab. Így a végén egy nagyon gusztusos habsabka képezhető. Ha türelmesen készíti a csapos a sört, akkor egy korsó elkészítése öt-hat perc.
A Bierstadt lassú csapolása kicsit emlékeztet bennünket a Kádár-kori sörcsapolásraHm. Hát vannak kétségeink afelől, hogy az így elkészített sör valóban megőrzi-e kívánatos frissességét. Azt hiszem, a magunk részéről, maradunk a jól bevált cseh sör csapolási módszernél.