Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Slow Pour Pils
2022. november 05. írta: Árpa Jankó

Slow Pour Pils

lassu_csapolas.jpg

A denveri Bierstadt Lagerhaus tulajdonosai felfedezték maguknak a csehek különleges Lukr-sörcsapoló berendezését, mellynek karját, nem a megszokott módon függőlegesen, hanem vízszintesen mozgatnak. Ez a cseh szabadalom itthon a Pilsner Urquell márkasörözőkben látható.

A csehek azonban gyakorlatilag egy húzással töltik tele a korsót, a vendég által választott hab-sör aránnyal.  A „ Hladinka negyed rész, a Na dvakrát bő harmad rész hab, míg a Mlíko szinte csak hab.

Az amerikaiak újítása annyi, hogy a korsót nem egy lendülettel, hanem három-négy húzással habosan töltik fel, majd minden húzás után megvárják, hogy leüljön a hab. Így a végén egy nagyon gusztusos habsabka képezhető. Ha türelmesen készíti a csapos a sört, akkor egy korsó elkészítése öt-hat perc.

A Bierstadt lassú csapolása kicsit emlékeztet bennünket a Kádár-kori sörcsapolásrakadar.jpgHm. Hát vannak kétségeink afelől, hogy az így elkészített sör valóban megőrzi-e kívánatos frissességét. Azt hiszem, a magunk részéről, maradunk a jól bevált cseh sör csapolási módszernél.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr1217970862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása