Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tisztelet a csaposnak!
2022. január 11. írta: Árpa Jankó

Tisztelet a csaposnak!

csapos.jpgCsapos és csapos között óriási különbségek vannak. Egy hagyományos kocsmában egy-két féle csapolt sör kapható és mindig ugyanaz az egy-kettő. A csapos, ha megtanulja a csapolás alapszabályait, a hordó tárolásának és csapraverésének rendjét, nagyot nem tévedhet.

Ha viszont csaposunkat sorsa egy kézműves sörözőbe vetette, legyen az beer bar, tap room vagy brewpub, azonban nem ennyire egyszerű az élete. A tucatnyi, vagy több csapból ritkán folyik akár csak két egyforma típusú sör, mert a beergeek a változatosságot igényli. De ő legalább általában tudja mit iszik.

Aki meg nem, nyilván a csapostól érdeklődik, mi is az, ami majd a poharába kerül. Milyen az új Cold Ipa? Mit tud az új summer ale? Mitől különleges a smoothie? Mitől zöld a Zelené pivo? Valóban bor-e a barley wine? Mitől fütös a Rauchbier? Mi a különbség a porter és a stout között? Tényleg sütemény ízű a pastry ale? Nem romlottság jele, ha savanyú a sour ale?

Folytathatnánk, de minek?

Ebből is látszik, hogy egy sokcsapos kézműves sörözőben, a csaposon állandó a nyomás, a naponta felkerülő sörök tulajdonságait mind fújnia kell. Ugyanakkor számolni kell, a rendeléseket nem összekeverni, minden sört a megfelelő pohárban szervírozni...

Szóval pokol ez, stresszes meló a javából. Fizikailag is intenzív, de agyilag is nagyon ott kell lenni. Nem véletlen, hogy nem is látsz a craft sörözőkben idősebb férfiakat és nőket a pult túloldalán. Szóval jár a tisztelet!

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr6117858703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása