Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

DRHR ANTL
2021. augusztus 27. írta: Merza Gábor

DRHR ANTL

drhr_antl.jpgA kis sörfőzdék előretörése lépéskényszerbe hozta a nagyüzemeket, ami egyértelmű minőségjavuláshoz vezetett.

Első lépésben a gigafőzdék több terméküknél elhagyták a sokat kritizált adalékanyagok – például a kukorica, a rizs – használatát. Majd javítottak a márkák arculatán és bővítették a portfóliót is.

A Dreher ebben is élenjárt. Úgy tűnt, mintha elhatározták volna, ezentúl jó sört is fognak gyártani. Megjelent a hidegkomlós Dreher, majd az IPA, a pale ale, a red ale és a különféle ízesített sörök és bővült az alkoholmentes választék is.  

Majd jött a legnagyobb dobás, a nagy meglepetés, két kollaborációs sör a Mad Scientisttel. Itt azonban mintha megbicsaklott volna a koncepció. Hiába volt az Underground Lager műfajának jól sikerült darabja, ára miatt nem futott be nagy karriert.

De amíg ebben a sörben legalább ott volt a Dreher sörfőzőinek a kéznyoma, addig a Catacombs Coffe Stout esetében egy megbízható kraft sört kaptunk, amihez érzésünk szerint Drehernél a marketingeseknek volt a legtöbb köze.

Az idei újdonsággal, a kőbányai sörgyár régi hordófejtőjében felépített Sörműhellyel, már egy hosszabb távú koncepciót valósított meg a Dreher. Ezt egyértelműsíti, hogy az öt hektoliteres főzőház komoly összegből valósult meg.

Itt lefőzhet a Dreher kisebb szériákat, bátran kísérletezhetnek sörkülönlegességekkel és akkor sem történne súlyos tragédia, ha egyik másik próbálkozás nem lenne sikeres, viszont az itt főzött sörök versenyre kelhetnek a „kicsik” craft söreivel.

 A név kötelez, ez az egyik Dreher mottó most lett csak igazán igaz, hiszen Anton Dreher magyarosított keresztnevének mássalhangzói adják a Sörműhely márkanevét a ANTL-t. Nyilván reménykednek, hogy a keresztnévvel szerencséjük lesz.

A Sörműhely első ANTL söre egy Vienna Lager lett, aminek etalonját még Anton Dreher alkotta meg a schwechati sörgyárban. A második tétel, amit a jól sikerült kóstolón bemutattak, egy trendi típus, az English Summer Ale volt, ami egy kellemes, frissítő, szűretlen felsőerjesztésű sör.

A tervek persze nem csak erről a két sörről szólnak. Ezután évente többször is jelentkezik majd új sörökkel a Sörműhely és a legsikeresebbek minden bizonnyal bekerülnek majd Dreher portfólióba is.

Az ANTL sörök kizárólag hordóban kerülnek forgalomba..Egyelőre csak a Klauzál utcai Fügében, az Erzsébet körúti Stifter bárban és a Lajos utcai Budapest Gardenben kóstolhatók meg..

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr616672122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovács G. Maláta 2021.08.27. 20:21:21

Több mint ezret kérnek négy deciért.
süti beállítások módosítása