Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vízmentes vizelde
2019. november 14. írta: Árpa Jankó

Vízmentes vizelde

vizmentes_vizelde.jpg

Mit tagadjuk, a sörivás egyik kellemetlen hatása, hogy egy kiadós sörözésnél jó néhányszor meg kell tenni az utat a kvaterkázó társaságtól, a kocsma piszoárjáig. Mindez azonban nem csak amiatt gond, hogy esetleg egy izgalmas beszélgetést kell sokszor otthagyni, de a környezetvédelem szempontjából is aggályos, hogy a körülbelül félliternyi vizeletet egy átlagos esetben másfél liter vízzel öblíti le a delikvens illetve az automatikusan működő vécé.

Ennek most vége!

Csehországban ugyanis megtaláltak megoldást. Kísérletképpen a Radegest sörgyár támogatásával, tizenöt Radegast sörözőt szerelnek fel öblítés nélkül működő vécével. Ezekkel a piszoárokkal a vízmegtakarítás egy olyan sörözőben, ahol évi ezerötszáz hordó sör fogy el, meghaladhatja a kétszázezer litert is.

A vízmentes vécé előnye, hogy a vízmegtakarítás mellett, a rendszer a szagokat is kiküszöböli. Ugyanis a klasszikus piszoárnál az öblítés során a víz és a vizelet keveredése révén kémiai reakció jön létre és a baktériumok szaporodása következik be azonnal. Ez szagokat, szennyeződéseket, eltömődött hulladékot hoz létre.

Vízmentes vizelde esetén, ahol nincs víz, nincs kémiai reakció, és a vizelde száz százalékban szagtalan és higiéniai szempontból tiszta – állítják, akik már kipróbálták.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr9915306228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása