Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Whiskykóstoló
2019. november 09. írta: Árpa Jankó

Whiskykóstoló

whisky.jpg

Volt idő amikor még a Club 99 névre keresztelt hazai whiskyvel is lehetett menőzni. Aztán nem csak a dollárboltban, lett kapható a Vat 69, a Johnnie Walker, a Balantines és az igazi császárság a Chivas Regal.

Nekünk persze fogalmunk sem volt, hogy mi a különbség köztük – és őszintén szólva nem is érdekelt bennünket – csak ittuk lelkesen és éreztük a dekadens Nyugat bűnös leheletét.

Aztán megérkezett a rendszerváltás és vele – többek között – az amerikaiak, a Jim Bean és a Jack Daniels, meg az írek, melyek közül nekem személyes kedvencem a Tullamore Dew.

Szóval volt itt minden: scotch, bourbon, tennessee, ír whiskey és egyszer még egy japán párlat is utamba akadt. Így aztán, mivel már nem volt elérhetetlen, a whisky sem számított annyira menőnek, de számomra mégis megmaradt jutalomnak, amivel olykor a nap végén megajándékoztam magamat.

mesterkurzus.jpeg

Ezért aztán a napokban nagy örömmel vettem kezembe Eddie Ludlow: Whisky mesterkurzus című könyvét, melyből mindent megtudhatok, amit a whiskyről tudni szükséges, hogy igazi menő módjára, ne csak úgy döntögessem magamba dupla – négy centiliternyi – whiskyket.

A kóstolás lényege, az élmény, ahogy a négy hasonló fajtájú whiskyt óvatosan – másfél centiliterenként – kortyolgatva fedezzük fel annak minden szépségét. A könyvből – miközben kellemesen eliddogálunk – szórakozva szerezzük meg az ital bensőséges ismeretéhez szükséges ismereteket.

A fontos szakmai ismeretek mellet nagy érdeme a könyvnek, hogy whisky kedvelő barátainknak ideális karácsonyi ajándék, különösen akkor, ha valami jobb fajta whisky is kerül a karácsonyfa alá. 

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr115299254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kuttyantó 2019.11.13. 02:35:12

Imádom a Whiskyt!
A skótok és az írek szerint csak tisztán szabad inni! Semmi jég vagy szóda!
Csak magában és tisztán!
süti beállítások módosítása