Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nyúlon innen, nyúlon túl
2019. április 17. írta: Árpa Jankó

Nyúlon innen, nyúlon túl

nyuloninnen_nyulontul_2019_02.jpg

A Szent András Sörfőzde tavaszköszöntő sörei idén nem csak a húsvéti ünnepeket nyitják meg, de a barbecue-szezont is. Hogy mi van a nyúlon túl? Hát a Szent András Sörfőzde tavaszváró sörkülönlegességei: a Nyúlon Innen és a Nyúlon Túl. A limitált kiadású sörsorozat idén egy tradicionális red ale és egy füstölt chilis red ale, melybe a békés megyei Kígyóscsili aranyérmes chipotle szósza került.

A Szent András Sörfőzde megteremtette és díszdobozba csomagolta a húsvéti sörök hagyományát. Limitált kiadású főzetei, a Nyúlon Innen és a Nyúlon Túl idén egy letisztult, közérthető verzióban, és egy kis csavarral készültek el. A Nyúlon Innen egy tradicionális Red Ale, míg a Nyúlon Túl-t egy közepesen erős, bükkfán füstölt, chipotle chiliszósz teszi a barabecue-szezon királyává. A sört így nem csak inni jó, de húsos ételeink alapanyaga is lehet. 

A chipotle szószt idén a főzde partnere, az újkígyósi Kígyóscsili biztosította. Bánfi Krisztián és termékei az egész világon híresek; szószai már Amerikában is aranyat érnek.  Az újkígyósi pár, Bánfi Krisztián és Csongrádi Tímea kistermelői vállalkozása nemrégiben a chiliszószok bölcsőjében, Amerikában is tarolt: arany és ezüst minősítést szerzett a The World Hot Sauce Awards-on. Paprikákból a legédesebb fajtától a legerősebbig megtalálható biogazdálkodásukban, ahol minden saját termesztésű.

A békésszentandrási Szent András Sörfőzde nem titkolt célja, hogy az év minden szakában az alkalmakhoz illő, izgalmas, limitált kiadású sörökkel rukkoljon elő. A sörfőzde a Kigyóscsilivel és a Nagylaposi Birkacsárdával együttműködve hamarosan – még Húsvét előtt - egy gasztroműsort mutat be Facebook oldalán és Youtube csatornáján, ahol két férfias húsvéti menü is elkészül. A recepteket a Nagylaposi Birkacsárda séfje, Takács Bálint álmodta meg. A Szent András Sörfőzde és a Kígyóscsili vezetői pedig kuktálkodnak. A fogásokban a sör alapanyagként is funkcionál, de a nagy munka alatt nem maradhat el a folyadék sörben történő pótlása sem.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr4614771610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása