Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vasúttal a csaptól az asztalig
2017. március 16. írta: Kovács Gábor Maláta

Vasúttal a csaptól az asztalig

futohaz.jpg

Gyerekkorunkban valamilyen kapcsolata mindenkinek volt a vasútmodellezéssel. Persze ez többnyire a vágyakozás szintjén élt, vagy a ligeti Közlekedési Múzeum terepasztala előtt ámulva-bámulva. Azóta persze elbontották a múzeum épületét és számunkra a terepasztal sorsa ismeretlen. A Miniversum szerencsére pótolja az űrt és aki otthon nem tud terepasztalt építeni, itt még gyönyörködhet a hobbi szerelmesei által megálmodott fantasztikus csodavilágában.

A vasútnak illetve annak minden megjelenési formájának és a sörnek is rengeteg elszánt híve van. Akinek ez is, az is szenvedélye, annak kihagyhatatlan a csehországi Výtopna sörözők bármelyike. Itt a vendégek egyszerre hódolhatnak a vasút és sör iránti rajongásuknak. A brünni sörözőben ismereteink szerint négyszáz méter sínt építettek be a pályába, amelyen hat mozdony illetve szerelvény teljesít szolgálatot. A szolgálat ebben az esetben nem más mint a vendégek italainak az házhoz azaz asztalhoz szállítása.

A vezérlést a csapos kezeli, aki gondoskodik, arról, hogy a szerelvények habos szállítmányukkal pontosan a megfelelő állomásra azaz asztalra juttassák el „keserű vagy édes terhüket”. A teherforgalmat ma már csak a szerelvények áramfogyasztásának vagy szükséges karbantartásának költségei terhelik, de az eredeti befektetés horribilis összegbe kerülhetett. Erről bárki, aki ismeri a vasútmodellezés költségeit van fogalma. Magyarán a Výtopna – azaz fűtőház – sörözők hálózatának rohamos bővülésével azaz nagy konkurenciával nem kell számolni. 

   

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr6012342229

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kacag a máj 2017.03.20. 16:53:05

Mit üzen a web?Heti alkoholos hírek, költemények. Néha légy bolond, egy kicsikét, elrepül úgy a szürke gond, derül az ég, van abba valami báj, hogyha kacag a máj, ezért itasd kicsikét, irányt mutat a Heti sajtó, hova tovább érzékiség. Hétszents...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása