A 19. század második felében alapított Maisel Bräuerei Bayreuth-i főzde a mai napig a Maisel család tulajdonában van, mint tucatnyi hasonló Bajországban, csak búzasört főztek évszázadok óta. A sörfőzde egyike Bajország több tucat búzasörfőzdéjének. A jelenlegi tulajdonos – a sörfőzde negyedik generációs vezetője – 2014-ben gondolt egy nagyot és nekiállt árpasört főzni. Ez 150 éven keresztül elképzelhetetlen volt a családi sörfőzdében.
Nagy tapasztalatú kollégáival létrehozták a Maisel&Friends sörcsaládot. Az első szériában egy weizen bock-kal, egy újragondolt EPA-val és egy chocolate bock-kal jelentkeztek. Mindhárom kisszériás, limitált példányszámú főzet. A siker talán még őket is meglepte, hiszen a németek jellemzően késve kaptak észbe, hogy a sörszcéna főszereplői hirtelen a kísérletező kedvű kisüzemek lettek és különleges – főleg brit és belga – sörreceptek újragondolásával főzött söreik egyre szélesebb körben vívtak ki elismerést.
A siker Jeff Maiselt arra ösztönözte, hogy a régi gyár területén egy új 25 hektoliteres főzőházat hozzon létre és ott sörök sokaságát főzze a „craft-beer” szerelmeseinek legnagyobb örömére. Ilyen az idei év különlegessége a Citrilla Wheat búzasör, amihez Herkules, Citra és Amarillo komlót használnak, de említhetjük Maisel&Friends Baltic Portert, vagy a „mi ipánk” szlogennel népszerűsített India Ale-t, mely elsősorban a komlóaromákra erősített és a komlókeserűséget kevésbé hangsúlyozza, vagy a belga apátsági sörök ihlette a Triple Blanc-t a maga 8,4 százalékos alkoholtartalmával.