Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Sört főznek a barátok
2016. október 20. írta: Árpa Jankó

Sört főznek a barátok

maisel.jpgA 19. század második felében alapított Maisel Bräuerei Bayreuth-i főzde a mai napig a Maisel család tulajdonában van, mint tucatnyi hasonló Bajországban, csak búzasört főztek évszázadok óta.  A sörfőzde egyike Bajország több tucat búzasörfőzdéjének. A jelenlegi tulajdonos – a sörfőzde negyedik generációs vezetője – 2014-ben gondolt egy nagyot és nekiállt árpasört főzni. Ez 150 éven keresztül elképzelhetetlen volt a családi sörfőzdében.

Nagy tapasztalatú kollégáival létrehozták a Maisel&Friends sörcsaládot. Az első szériában egy weizen bock-kal, egy újragondolt EPA-val és egy chocolate bock-kal jelentkeztek. Mindhárom kisszériás, limitált példányszámú főzet. A siker talán még őket is meglepte, hiszen a németek jellemzően késve kaptak észbe, hogy a sörszcéna főszereplői hirtelen a kísérletező kedvű kisüzemek lettek és különleges – főleg brit és belga – sörreceptek újragondolásával főzött söreik egyre szélesebb körben vívtak ki elismerést.

A siker Jeff Maiselt arra ösztönözte, hogy a régi gyár területén egy új 25 hektoliteres főzőházat hozzon létre és ott sörök sokaságát főzze a „craft-beer” szerelmeseinek legnagyobb örömére. Ilyen az idei év különlegessége a Citrilla Wheat búzasör, amihez Herkules, Citra és Amarillo komlót használnak, de említhetjük Maisel&Friends Baltic Portert, vagy a „mi ipánk” szlogennel népszerűsített India Ale-t, mely elsősorban a komlóaromákra erősített és a komlókeserűséget kevésbé hangsúlyozza, vagy a belga apátsági sörök ihlette a Triple Blanc-t a  maga 8,4 százalékos alkoholtartalmával.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr5811824109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása