Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Két kép
2016. május 13. írta: Árpa Jankó

Két kép

drechsler.jpgA két képen látható kávéházat egymástól nemcsak egy évszázad és kétszázötven kilométer választja el, hanem egy egész világ. A színes kép nemrég készült a bécsi Einstein Kávéház teraszáról. A fekete-fehér felvétel több, mint száz éve a budapesti Drechsler Kávéházról, mely az Andrássy út 21 szám alatt működött.

Ez az épület – mely lezárása előtt a Balettintézetnek adott otthont – a magyar főváros egyik szégyenfoltja. Az egyre romló épülettömb – szemben az Operaházzal – még jó néhány évig fogja rontani a városképet és az ország amúgy sem túl hizelgő imázsát.

Ha egyszer mégiscsak tisztázódnak az épület tulajdonviszonya körüli anomáliák, és megújul az épület, akkor sem valószínű, hogy az egykori Drechslerhez, vagy a bécsi Einsteinhez hasonló kávéházi élet alakulhat ki a sok csillagosnak tervezett luxusszálloda teraszán. Ehhez előbb a zemberek pénztárcájában ásítozó ürességet kellene felszámolni.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr9315690036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása