Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Pécsi sörsiker
2016. április 24. írta: Árpa Jankó

Pécsi sörsiker

szalon.jpgNemrég zajlott le a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének sörversenye. Ezen a kétévente megrendezett sörversenyen az elmúlt húsz évben soha nem vett részt nagyüzemi sör. Idén viszont a Pécsi Sörfőzde is nevezett söreivel a versenyre. Kétségtelen, hogy a pécsiek a rendszerváltás és a privatizáció nagy vesztesei közé tartoznak. Igaz, jobban jártak, mint a komáromi és a nagykanizsai sörgyárak, melyeket az új tulajdonos bezárt, de az egykor évi egymillió hektoliter felett is főző pécsiek hanyatlása is szomorú történet. Ha hihetünk a sörgyár honlapjának a pécsiek 750 000 hektolitert főznek évente és ha ez az adat helytálló, akkor 12 százalékos a sörpiaci részesedésük. Szóval kisüzemnek semmiképpen nem neveznénk a Pécsi Sörfőzdét.

A pécsiek 2016-ban vállalták a megmérettetést a gyakran túlhájpolt kisüzemi sörökkel és beneveztek a KSE sörversenyére, ahol rögvest két ezüstérmet nyertek söreikkel. Az egyiket a müncheni lágerek közt az Ottakringer Speziallal, a másikat a standard amerikai lágerek közt a Pécsi Szalonnal és pontszámaikkal számtalan sört utasítottak maguk mögé. A zsűri tisztessége felől semmi kétségünk sincs, így köszönhetően a pécsiek vállalkozó szellemének, csattanós választ adtak a nagyobb sörgyárak termékeit folyamatos fumigáló önjelölt sörszakértőknek, bizonyítva, hogy nemcsak kis főzdékben, hanem sörgyárakban is készülnek jó sörök Magyarországon.

Gratulálunk! 

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr268658368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2016.04.25. 07:36:41

A KontárKomlókutató tesztelte a hazai klasszikus hazai világosokat és nem a Szalont találta a legjobbnak: komlo.blog.hu/2016/04/18/kk10_538
süti beállítások módosítása