Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Bogan, a malátás finomság
2014. június 01. írta: Árpa Jankó

Bogan, a malátás finomság

Bogan.JPGA nymburki sörgyár híre azzal emelkedik ki a többi regionális cseh sörgyár közül, hogy ennek volt igazgatója Bohumil Hrabal apja, az író is évekig élt a kisvárosban és az itt szerzett élményeit írta meg a Sörgyári capriccio-ban, melynek eredeti címe a Postřižiny adja a sörök márkanevét. A név használatához az író még életében hozzájárult, de a remek minőség méltó is Bohumil Hrabal hírnevéhez!

A regényt és a sörgyárat a Menzel-féle film világhírűvé tette és a főzde épít is a Hrabal kultuszra. A sörök elnevezése is mind-mind ezt szolgálja. A tizenhármas Bogan – Hrabal keresztnevének a becézése – egy erősebbre főzött lager sör, mely a cseh terminológiába speciál névre hallgat. Annak ellenére, hogy a pilseni sörök közé soroljuk, a Bogan kevésbé keserű, mint az író apjáról elnevezett Francin, ereje inkább a malátás testességben fedezhető fel, de azért az utóízében már felfedezhető a híres zateci komló keserűsége.

A Postřižinské Bogan kvalitásait a cseh sörök idei tábori seregszemléjén a Pivní Pečeť aranyfokozatával ismerte el a szakértő zsűri.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr66244757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása