Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Pesszimista jóslatok
2024. május 21. írta: Árpa Jankó

Pesszimista jóslatok

joslatok.jpg

Luxus lesz a sör a kocsmában – mondta Lukáš Kovanda közgazdász a CNN Prima NEWS „Mi van a pénztárcájával” című műsorában. Szerinte még jobban megnyílik a szakadék a dobozos vagy palackos sörök és a csapolt sörök ára között. Egyre többen vannak, akik nem mennek be a kocsmába, ahol az árban benne van a kiszolgálás, a szervízdíj és a borravaló is, emiatt a bolti ár többszörösét kell kifizetni a csapolt sörért.

A cseh sörfőzdék és malátafőzők szövetségének ügyvezető igazgatója, Tomáš Sluneček szerint egy korsó csapolt sör a közeljövőben is kevesebbe kerül majd 100 koronánál. Az, hogy a most zajló jégkorong-világbajnokság szurkolói zónájában 110 koronát kérnek fizetni fél liter tizenkét fokos sörért, szerinte teljesen rendben van, a vendégszurkolók számára egy ilyen ár is teljesen normálisnak tűnik.

A csehek persze drámainak érzik a drágulást. A magasabb ár állítólag több tényezőnek is köszönhető, például az inflációnak, a magasabb adóknak, a növekvő energiaköltségeknek és a magas bérleti díjaknak. A kocsmák bizonyos mértékig megpróbálhatják, az ügyfélre áthárítani a költségeiket, de ezt kevés kocsma engedheti meg magának.

A cseh sörfőzdék és malátagyárak szövetségének ügyvezető igazgatója, Tomáš Sluneček szerint a sör a közeljövőben nem fog többe kerülni 100 koronánál. Véleménye szerint a magasabb árak normálisak egy olyan kiemelt eseményen mint a jégkorong világbajnokság.

Kovanda azonban nem jósol túl fényes jövőt a hagyományos cseh kocsmáknak és a jól ismert olcsó létesítményeknek, ahol a kispénzű emberek összegyűlnek.

„A cseh kocsma nagyjából véget ér. Természetesen megmaradnak a jól ismert létesítmények, amelyek mindig megtalálják vásárlóikat, de egy hagyományos kocsmában sörözni sokkal fényűzőbb lesz. Egyszóval többet fogunk gondolkodni azon, hogy oda menjünk-e, vagy otthon inkább otthon sörözzünk-e” – mondta a közgazdász. Ezzel Slunečko is egyetértett, de reméli, hogy a pusztulás nem lesz ilyen gyors, és néhány hagyományos kocsma megmarad.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr7118410027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása