Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Mi lesz veled Staropramen?
2011. augusztus 24. írta: Árpa Jankó

Mi lesz veled Staropramen?

Az alábbi hírrel kapcsolatban, mint a márka őszinte híve, szeretnék – remélem indokolatlan – aggodalmamnak  hangot adni. Az egyetlen prágai sörgyár – így vitathatatlanul Prága első számú söre is – eddig semmit nem vesztett minőségéből. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a világmárkává válás sokszor eredményez minőségromlást – főleg ha a gyártás liszenszbe kerül. Láttunk erre példát a Heineken, a Guinness, a Carlsberg és a Becks esetében is.

Csak ezt ne! Tudom, hogy a sörivóknak és a sörgyáraknak nem ugyanaz az érdekük, de bízom benne, hogy a Staropramen megmarad annak, aminek megszerettük egy csodás cseh sörnek, amit továbbra is a smichovi sörgyárban főznek és nem jut az egykor oly pompás cseh remek a Kozel sorsára.

 „Büszkék vagyunk arra, hogy a Staropramen Prága első számú söre a világon. A cseh sörök iránti vágy soha nem volt ilyen erős, ezért a következő 12 hónap során arra fogunk koncentrálni, hogy piaci részesedésünket a cseh sör szegmensben nemzetközileg növeljük. Továbbra is az innovációk és befektetések általi márkaépítésre helyezzük a hangsúlyt és erősíteni fogjuk stratégiai kapcsolatainkat, melyek révén a Staroprament új piacokon vezethetjük be.” – nyilatkozta Alain Beyens, a StarBev vezérigazgatója.

A sajtóközlemény alapján a beruházások a kulcsfontosságú nemzetközi piacokra való bevezetést készítik elő. A Staropramen jelenleg több mint 30 országban van jelen világszerte, melyek közül Ukrajna jelenti a legnagyobb piacot, majd Svédország, Oroszország, Németország és Nagy-Britannia követi. A StarBev nemrég több stratégiai megállapodást kötött, ennek és a Staropramen Ázsiába történő bevezetésének köszönhetően a piacokon való növekedésre számít. Ugyanakkor több olyan innovációt is tervez a Staropramen márkát illetően, mely a korábban alulértékelt célcsoportokra fókuszál majd.

(Fotó: Széman Richárd)

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr853177279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2011.08.24. 15:59:50

ezt hívják a multik világában (is) bullshitnek

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2011.08.24. 17:02:01

ezek alapján részvétem a Staropramennek, pedig én is nagyon szeretem

Ogreface 2011.08.24. 19:22:11

"korábban alulértékelt célcsoportokra fókuszál majd."

Szóval a Staroval is 80 forintos fosokat akarnak majd főzetni? Szerintem, abból nem éppen "bársonyos forradalom" törne ki a cseh fővárosban...
Én jövőre is szeretnék szűretlen, pasztörizálatlan Staroprament inni, változatlan minőségben a gyár sörözőjében!

Korsó · http://sorkocsma.blog.hu/ 2011.08.25. 22:39:40

Hátha csak szélesebb körű exportra gondolnak.

traktakoma 2011.08.31. 21:59:42

@Ogreface: reméljük Staroprament továbbra is csak Prágában fogják főzni és az alulértékelt célcsoport nem a Borsodi Friss és egyéb ízesített sörök rajongója, mert akkor reszkethetünk, hogy jön az alkoholmentes, citromos Staropramen!

Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2013.04.13. 17:42:20

@traktakoma: Hiú volt a remény: a Staroprament immár Bőcsön főzik!

-kk- 2013.04.13. 18:20:24

@Árpa Jankó: Erre van valami forrás? Eddig csak az orosz licencelés hírével találkoztam, de az már vagy tíz éve megy.

Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2013.04.14. 07:01:03

@-kk-: Nálam megbízhatóbb források is megerősítették és a címkén is rajta van. Azaz az első licence széria már elkészült, a "Menzeles" fogadáson osztogatták. Serkoptató tudtommal rendelkezik egy ilyen palackkal, én az enyémet MRZ barátomnak adtam!

alehunter 2013.04.19. 21:52:43

@Árpa Jankó: kár lenne érte, eddig mindent elég rendesen elbaltáztak, ami a kezükbe került (nem kis részben a kukoricagríznek köszönhetően, ami valahogy a fixa ideájuk)...szerencsére amit most vettem üveget, azon még csak forgalmazók, tehát egyelőre még biztosan nálunk is beszerezhető az eredeti...aztán meg ha mindez változik, marad Párkány...nincs az olyan messze...

mr.tejföl 2013.04.25. 00:05:09

@alehunter: a Staropramen, amit én vettem már Borsodban készült. Kukoricagríz nincs benne, de ennek ellenére kevésbé keserű, mint az eredeti. Én itthon ma vettem utoljára.

alehunter 2013.04.26. 21:21:16

@mr.tejföl: most nagyon elkeserítettél...már csak elvből sem fogok olyan sört megvenni, amire az a minősíthetetlen, sz_r Borsodi rátette a profitéhes mancsát...akkor marad Párkány...nincs is az olyan messze

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2013.04.27. 18:34:05

Mai gyorsellenőrzésem alapján az egyik boltban a dobozos még import volt, a másikban bőcsi. A különbség egyébként viszonylag könnyen felismerhető, mert az eredetin van Czech Import felirat, a bőcsin nincs. Mondjuk ez kevéssé érdekel, mert páncélost nagyon ritkán iszok.

Láttam még barna Starot üvegben, az prágai volt (még?)...

Amúgy mostanában mindig találtam jobb sört a Staronál, de sajnálnám, ha egy mindenhol elérhető elfogadható sör eltűnne...

Ogreface 2013.05.30. 10:12:02

Sajnos a MolsonCoors már a gyár sörözőjében is érezteti a hatását. Nem lehet már kapni csapról sem Kvasnicákot, egyszerűen beszüntették. Helyette van Nefiltrovány, ez egy búzamalátát is tartalmazó lager, ami egyébként nem olyan rossz, de az igazi szűretlen Staronak a nyomába sem léphet. Ezt egyébként üvegesben is lehet kapni.
süti beállítások módosítása