Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A pokolba vezető út
2010. június 14. írta: Árpa Jankó

A pokolba vezető út

Van abban valami elkeserítő, ahogy nagyszerű próbálkozások egy-egy apróságon félrecsúsznak. Sajnos mi magyarok abban roppant erősek vagyok, hogy nem veszünk el a részletekben, hanem nagyvonalúan átsiklunk felettük.

Itt van példának okáért a Cseh Sörfesztivál. Melyik sörbarát szive nem dobban meg ha azt hallja, hogy majd harmincféle cseh sört kerül egyidőben, egy helyen csap alá? Aztán megérkezik a helyszínre, ahol ha szerencsésen választott időpontot, különösebb sorbaállás nélkül hozzájuthatott, a majdnem megfelelő hőmérsékletű söréhez.

Igen ám, de műanyagba csapolva! Ezzel az apró részlettel nem számoltunk, pedig ebben a csalódással teli pillanatban elvész a sör varázsa.

Nem fordíthatjuk a párás korsót az ég felé, hogy gyönyörködhessünk a buborékok játékában, a nylonkorsó nem átlátszó és mikor beleszagolunk a sörbe a finom illatok mellé odatolakszik a műanyag zavaró szaga. Aztán szánkhoz emeljük az edényt és kellemetlen peremmel érintkezik ajkunk lehetetlenné téve a sör igazi élvezetét. Az pedig már csak hab a sörön, hogy mint az illusztráció is bizonyítja a Podrkonossky Speciál Svétlyt bizony sopronis korsóba csapolták.

És mivel az ördög a részletekben rejlik már el is szálltak illuzióink. Persze a kíváncsiság erősebb fanyalgásainknál így beletörődve a megváltoztathatatlanba tovább iszunk és az ötödik kör után, már nem is emlékszünk kezdeti nehézségeinkre.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr672079957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dulcinea2 2010.06.14. 09:27:17

Gyanítom, hogy a legtöbb cseh sörnek egyáltalán nem létezik logózott műanyag pohara...

Gérard Duchemin 2010.06.14. 15:28:34

Igen. Egyet értek (nagyjából). Amúgy meg ha nem is létezik alapból logózott pohár, ilyet könnyű létrehozni fesztiváli célra. Nem tartom nagyon szörnyűnek a dolgot, de üveg jobb lenne, ám ez ilyen tömegnél nem egykönnyen valósítható meg.

Ogreface 2010.06.14. 20:32:20

@Gérard Duchemin: Prágában és Münchenben is megtudják valósítani,pedig mindkettő jóval nagyobb volumenű mint a mienk...

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2010.06.14. 20:34:49

@Gérard Duchemin: Vitatkoznék. A Borfesztiválon is megoldják kóstolópohárral, amit a belépővel mellé kap az ember. Ezen túl már csak egy sor öblítőcsap kell.
És még hegynyi műanyagszemét sem keletkezik.
Akinek meg nem tetszik, az igyon dobozos Löwenbräut.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2010.06.14. 20:35:49

@Ogreface: Hogy mi mindig eccere bírunk nagyon okosakat kigondolni. Ez nem lehet véletlen. Nem szereted Te is véletlenül a sört?!!
:o]
süti beállítások módosítása