Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nőknek tilos
2024. szeptember 15. írta: Árpa Jankó

Nőknek tilos

nokmek_tilos.jpegAz East Village-i McSorley's talán New York legismertebb történelmi bárja, melyet egy ír bevándorló John McSorley nyitott 1854-ben. A McSorley's történelmének első időszakában munkásszalonnak számított, fillérekért árult sörrel. Az 1900-as évek elején volt egy rövid kísérleti időszak, amikor a McSorley's tömény italt is felszolgált a sör mellé. A próbálkozás nem aratott nagy tetszést, így a McSorley's ismét sörház lett, ami mindig is volt.

John McSorley halála után fia vette át a bárt, amelyben semmit nem változtatott meg, amit az apja fontosnak tartott. Így, mivel az öreg McSorley ebben soha nem engedett, annak ellenére fenntartotta az öreg „Good Ale, Raw Onions, and No Ladies” filozófiáját, hogy az alkoholtilalom feloldása után, egyre több New York-i bár elkezdett nőket is fogadni.

Így aztán a McSorley's lett az utolsó bár New Yorkban, amelyet csak férfiak látogathattak és amely a nőmozgalom nyomása ellenére is küzdött, hogy fenntartsa kizárólagosságát. Egy feminista egyesület azonban 1970-ben pert indított, ami végül a „McSorley törvényhez” vezetett, amely megtiltotta a nemi megkülönböztetést a bárokban, szállodákban, éttermekben, repülőgépekben, golfklubokban és más nyilvános szálláshelyeken.

Ma már persze senkit nem foglalkoztat, hogy nők is járnak a kocsmákba. Lehet, hogy most be kell engedniük a nőket a McSorley's, de semmi más nem változott: a fűrészpor a padlón, az emléktárgyak a falakon, a hideg sör a csapokon… és a macskák állandó lakóhelyükön.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr6218492786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása