Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kocsma New Yorkban
2024. július 22. írta: Árpa Jankó

Kocsma New Yorkban

horse.jpg

A West Village-i White Horse Tavern 1880-ban nyílt meg, és gyorsan hírnevet szerzett a Hudson-folyó mólóin dolgozó férfiakat kiszolgáló, dokkmunkás bárként. De a White Horse – becenevén „The Horse” – új vendégkörre tett szert az 1950-es években, amikor a bár népszerűvé vált az írók és művészek körében. Irodalmi hírnevének köszönhetően a Fehér Ló látogatóiközt elszaporodtak a turisták.

A költő, Dylan Thomas úgy találta, hogy a kocsma az eredeti hazájában, Walesben található kedvenc helyire emlékezteti és meglehetősen gyakori vendég volt itt. Dylan Thomas nevéhez fűződik egy 1953-as virtusivás is. A szomorú legenda szerint, miután tizennyolc „shot” találta el – azaz tizennyolc felest ivott – a kocsma előtt összeesett a járdán. A mentők hiába szállították rövid időn belül a St. Vincent Kórházba, néhány nap múlva meghalt.

A kocsma falait azóta is Dylan Thoms portréi díszítik, a bár fölött pedig egy emléktábla lóg utolsó kocsmába tett utazásának emlékére. A belső térben a mai napig fehér lóképek és figurák láthatók, valamint nehéz faburkolat, amely nem sokat változott története során.

A kocsma mindig is az irodalmárok és írók törzshelye volt, olyan irodalmi óriások látogatták, mint James Baldwin, Anais Nin, Norman Mailer, John Ashbery, Frank O'Hara, Allen Ginsberg, Jack Kerouac és Bob Dylan, de megfordult falai közt Jim Morrison és Hunter S. Thompson is. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr518452531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása