Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A legjobb barát
2024. július 01. írta: Kovács Gábor Maláta

A legjobb barát

20240415_165611.jpg

Őszinte szomorúsággal konstatáljuk, hogy tíz évvel ezelőtt ezen a Pestújhelynek is nevezett városrészen még hét kocsma/söröző közül válogathattak a helyi erők. Ez a szám azóta jócskán lecsökkent, de ugyanez elmondható a szomszédos Újpalota kocsmaellátottságáról is. Szóval messzire kell menni, ha az ember meginna egy korsó hideg sört.

A környéken két kocsma maradt a fent említett hétből, a Hörpentő és a Jóbarát. Mintegy igazodva a trendhez, hogy a külvárosi kocsmákat jellemzően az ötven feletti korosztály látogatja, míg a fiatalok vagy bejárnak inni a belvárosba, vagy más szórakozás után néznek.

A két kocsma közül végül is a választásom a Jóbarátra esett, ha megszomjazom egy korsó Staropramen sörre, akkor a Szerencs utca felé irányítom lépteimet, vagy a kerékpáromat.

A Jóbarát sörözőt egy családi ház aljában (szuterénjében) működteti a tulajdonos. Vagyis nem kell bérleti díjat fizetni a helyiségért. Ez valószínűleg az életben maradás titka, hiszen, ha ki kellene fizetni a bérleti díjat is, jó eséllyel már le kellett volna húzni a rolót.

Szerencsére nem ez a helyzet és valószínűleg még sokáig élvezhetjük a csapolt Staropramen sört, emberi áron. Meglepő módon a törzsvendégek az üveges Arany Ászokot preferálják.  Persze van bor is – 200 forint decinként – igazán tisztességes minőségben, és nem lehet panasz a rövidek választékára sem.

A Jóbarát erőssége a kora tavasztól, késő őszig nyitva tartó kerthelyiség, ahol a hatalmas napernyő alatt kellemesen el lehet üldögélni akár órákat is az italunk mellett.

20240508_115233.jpg
Cím: 1154 Budapest, Szerencs utca 158.
Nyitva mindennap: 11-22
Telefon: +36/20 255 0400

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr8818438719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása