macska.jpegA macskák mindig is ádáz ellenségei voltak a rágcsálóknak, akik viszont őszintén rajonganak a különféle gabonákért. Nem véletlen tehát, hogy amióta világ a világ, vagyis amióta a különféle malátázott gabonákat sörfőzésre használják, a sörfőzde elmaradhatatlan tartozéka a macska, aki levadássza a gabonákra és malátákra mindig éhes rágcsálókat.

Az alkohol nagyon mérgező a macskák számára, még akkor is, ha kis mennyiségben fogyasztják, életveszélyes lehet számukra, mivel májuk nem képes az alkohol metabolizállására. Szóval a cica nemcsak a késztermékre, hanem a sör és a whisky legfontosabb alapanyagára, a malátára sem veszélyes.

Viszont a különféle gabonákra és malátákra oly veszélyes rágcsálók a macskák kedvenc táplálékai közé tartoznak. Szóval nem véletlen, hogy mind a mai napig sok sörfőzde elképzelhetetlenek macskák nélkül. A helyzet azzal, hogy a higiénia sokat fejlődött, jelentősen változott, de azért a macska még mindig egy biztos pont a rágcsálók elleni küzdelemben. 

Bár közegészségügyi szempontból a jelenléte nem kívánatos egy sörfőzdében, de az ellenőrök is többnyire szemet hunynak a sörfőzdei cicák felett.