Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Az ittas autóvezetés vége
2023. december 19. írta: Árpa Jankó

Az ittas autóvezetés vége

szonda.jpeg

2024. július 7-e fontos dátum a közúti biztonság és az autók világa szempontjából, mivel ettől kezdve az EU-országokban értékesített összes új autót fejlett biztonsági asszisztens rendszerrel kell ellátni. E rendszerek közül említésre méltó az alkoholszondás funkció előzetes beszerelése, amelyetaz EU-n belül értékesített új autóknál 2024 júliusától kötelezővé válik azoknál a modelleknél, amelyek első típusjóváhagyását 2022 júliusa előtt kapták meg.

Az előtelepítés lehetővé teszi az autó alkoholszondához való csatlakoztatását, amelyet a leendő sofőrnek használnia kell, mielőtt átveszi az irányítást a jármű felett. A jármű üzemeltetése csak akkor lesz lehetséges, ha a sofőr megfújja az alkoholszondát és az eszköz nem érzékel a törvényben megengedett határérték feletti alkoholszintet. Ellenkező esetben a sofőr nem fogja tudni a járművet elindítani.

Az Atlanti-óceán túlpartján az Egyesült Államok útjain előforduló balesetek egyharmadának fő oka a túlzott alkoholfogyasztás, 2019-ben az ittas vezetőt ért közlekedési balesetek áldozatainak száma elérte a 10 ezret.Az ittas vezetés az egyik leggyakoribb közúti baleseti ok az európai utakon is, és az EU nullára kívánja csökkenteni az alkoholtartalmú italok fogyasztása okozta közúti baleseteket is.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr7918284085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása