Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Dopamin rush
2023. november 30. írta: Árpa Jankó

Dopamin rush

dopamin_1.jpeg

A dopamin az agy jutalmazó rendszerének részeként leginkább abban játszik szerepet, hogy segítsen nekünk örömet érezni. Szex, száguldás, sütőben sülő sütemények illata – mindezek a dolgok kiválthatják a dopamin felszabadulását azaz a dopamin rohamot.

Természetesen a sör összetevőiről is kimutatták, hogy dopamint szabadítanak fel az agyban. Ez ugyanaz a vegyszer, amelyet bizonyos ételek és tevékenységek felszabadítanak az emberek agyában, azaz a hordenin, ami  sörben jelenlévő anyag, mely képes egy dopaminreceptort stimulálni, és hosszan tartó hatást válthat ki az agy jutalomközpontjában.

Ha egyszer létrejön ez a kapcsolat a sörivás és a jobb közérzet között, az általában hosszú ideig megmarad.

Ez segít megmagyarázni, hogy a kutatások miért mutatják ki azt, hogy a későbbiekben még a sör szaglása vagy ízlelése is kiválthatja a dopamin felszabadulását, ami viszont javíthatja a férfi hangulatát. További bónuszként a sör magas B6-vitamint is tartalmaz, ami segít a szervezetben a szerotonin termelésében, amely hangulatstabilizáló.

Ez is az oka annak, hogy egy jó sört, ha egyszer ráéreztünk az ízére, újra, meg újra megkívánunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr118270785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása