Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A Guinness Waterloonál
2022. június 20. írta: Árpa Jankó

A Guinness Waterloonál

csata.jpg

1815. június 18-án, vasárnap este 6 óra körül, a waterlooi csata csúcspontján, tíz mérföldre délre Brüsszeltől a a királynő 7. huszárezredének 33 éves kapitányát William Vernert fejbe találta egy francia golyó. Szerencséjére azonban a golyó a huszársisakja állszíjjának fémkapcsát találta el, ami megmentette az életét. Ennek ellenére súlyosan megsérült és a lábadozása alatt csonttá és bőrré fogyott.

Szerencséjére azonban Brüsszelben már a megfelelő orvosi ellátásnak hála, kezdett visszatérni belé az élet. Ennek legfontosabb bizonyítéke az volt, amikor megkérte orvosát, hogy szerezzen neki egy korsó Guinnesst. Szerencsére orvosa nem utasította el a kérést, de felhívta figyelmét a fokozatosságra, így eleinte csak fél pinteket kapott és ahogy erősödött, úgy emelték az adagot pintesre.

És láss csodát! A kapitány rövidesen teljesen felépült sebesüléséből. Ehhez az erőt a Guinness adta – jegyezték fel kórtöténetébe. Ezzel megszületett a Guinness első említése az európai kontinensen.

A sztori adta az ötletet száz évvel később a Guinnes for strength szlogenhez.

ero.jpg

 

forrás: https://zythophile.co.uk/2022/06/18/guinness-met-at-waterloo/

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr1817862331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása