Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Névválasztás jogi problémával
2022. március 05. írta: Árpa Jankó

Névválasztás jogi problémával

alright.jpgAz ausztrál Mr.Banks sörfőzde tulajdonosa Chris Farmer őszinte rajongója volt Matthew McConaughey-nek. Ennek okán adta a DDH Pale Ale sörének a McConaughaze nevet. Mondanunk sem kell, hogy ez egy ködös ún „haze” sör volt.

A sör két év alatt szép karriert futott be Ausztráliában. Ekkor azonban email érkezett a színészt képviselő ügyvédi irodától, hogy fejezzék be a sör forgalmazását ezen a néven, ugyanis a színész megelégelte, hogy rendszeresen visszaélnek a nevére felépített brandből.

A névvita végól szerencsés megegyezéssel zárult. A színész, aki a Wild Turkey whisky márka reklámarca, ezért nem köthet szerződés mást italos céggel, beleegyezett, hogy az addig bedobozolt söröket – mintegy hatvanezer dobozról van szó – még ezen a néven forgalmazhassák.

A sörfőzde végül megőrizte az eredeti grafikát, csak a McConaughaze helyet már Alriiight néven forgalmazza, amit egy ugyancsak McConaughey karakter, David Wooderson szavajárása ihletett a Dazed and Confused című filmből, de nem áll névvédelem alatt.

És ha már ugyis névváltozás, hát elhagyták a sörfőzde nevéből a Mr előtagot, így a söreik ezentúl Banks néven kerülnek forgalomba.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr1517772586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása