Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Inni pandémia idején
2022. január 24. írta: Árpa Jankó

Inni pandémia idején

maszk.jpgA járvány idején megnőtt azoknak a száma, aki rendszeresen fogyasztanak túlzott mennyiségű alkoholt. A növekedés alapvetően hasonló volt a sör, a bor és a röviditalok esetében is. A szakértők szerint a világjárvány és a vele járó gazdasági bizonytalanság hatására növekedtek a szorongásos rendellenességek, a depresszió és az öngyilkossági hajlam.

A folyamatos stresszre, a munkahelyek elvesztésére a túlélési stratégiák gyakran antidepresszánsok, szorongáscsökkentők és altatók szedésével reagálnak, de emellett sokan fordulnak az alkoholhoz is. A járvány idején, az alkoholfogyasztás különösen azok között nőtt, akik a pandémiát megelőzően is intenzív fogyasztók voltak, míg a mérsékelt ivók még jobban csökkentették fogyasztásukat a járvány alatt.

Természetesen megváltoztak az ivási szokások is, a vendéglátóhelyek időszakos bezárása miatt a szeszes italok bolti forgalma emelkedett erőteljesebben. Ez nem csak a nagyobb áruházláncok forgalmában jelentkezett, de nőtt a szaküzletek értékesítése és a házhoz szállított szeszes italok forgalma is. Ezek mind az otthoni fogyasztás növekedését generálták.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr2516822646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása