Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Coup de Grisou
2012. július 03. írta: Árpa Jankó

Coup de Grisou

A kanadai Les Brasseurs 1998-ban három cég egyesüléséből jött létre: a Les Brasseurs GMT-ből, a Cheval Blanc-ból és az úttörő, kézművesek söröket gyártó Québec’s sörfőzdéből.

A Cheval Blanc egy sörforgalmazással foglalkozó is foglalkozó cég volt a tartományban, míg a Quebec nevéhez kapcsolódik a Montreal nevű sörfőzde és egyben pub megnyitása is, amely az első kézműves sörfőzde volt a városban. A Les Brasseurs de l’Anse, egy kis sörfőzde volt Saguenay régióból, 1995-ös alapítással – a cégek összevonását ők kezdeményezték.

A Cheval Blanc egy hagyományos, több generációs családi vállalkozás volt egészen addig, amíg Jérome Denys átállt a házi sörfőzésre. A két vállalkozást elkülönítette és rövidesen megnyitotta egyedülálló házi sörfőzdéjét.

Denys egyik egyedülálló kreációja a hajdinából készített Coup de Grisou volt, mely bátran merített ihletet a kézműves sörfőzők merész kísérleteiből, ahogy újragondolták a tradicionális, de már-már feledésbe merülő sörtípusok receptjeit. Hogy mennyire szerencsés egy sört a sújtólég-robbanásról elnevezni – hiszen a ,,coup de grisou” franciául bányarobbanást jelent – ez kérdéses, de a sör sikere Denyst igazolta.

A nevet talán a koriander és a hajdina egészen egyedülálló és kirobbanó fűszeres íze, ihlette, mely a végén egy határozott száraz ízben cseng le. Az öt százalékos alkoholtartalmú sört először 1989-ben főzték, még a Cheval Blanc termékeként, de főzését az egyesülés óta is folytatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr834153993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása